Disk birleştirme yapmak dosyaları siler mi?

BurakG0655

Hectopat
Arkadaşlar şimdi ben disk birleştirme yapmak istiyorum. 1 tane HDD'm var ve 2 bolmeye ayrılık. Bunu tek hale getırıcem. Disk bırlestirirken bir hata ya da dosyalarım kaybolur mu ya da sisteme bir şey olur mu bunu sormak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, silmez. Disk Birleştirme işlemi, diskte rastgele yerlere yazılmasından ötürü parçalanan dosyalarını bir araya getirir ve bir nevi performansını arttırır. Sadece HDD birimlerine yapılmasını önerilir, SSD'ye önerilmez.
Düzeltme: Defrag işleminden kastetmiyormuşsunuz, çok yanlış anlamışım. @Assecreed arkadaşımızın dediği gibidir.

Son düzenleme:
Hayır, silmez. Disk birleştirme işlemi, diskte rastgele yerlere yazılmasından ötürü parçalanan dosyalarını bir araya getirir ve bir nevi performansını arttırır. Sadece HDD birimlerine yapılmasını önerilir, SSD'ye önerilmez.

Simdi benim C ve D var. Bunları bırlestırsem bir sorun cıkmaz yanı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi benim C ve D var bunları birleştirsem bir sorun çıkmaz mı yani?
D diskinde veri yoksa bir şey olmaz ama veri varsa diskleri birleştirmek için silmeniz lazım. Silince verileriniz silinir. C ile D diski disk yönetiminde bazen birleşmeyebiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı