Disk birleştirme yapmak dosyaları siler mi?

BurakG0655

Hectopat
Arkadaşlar şimdi ben disk birleştirme yapmak istiyorum. 1 tane HDD'm var ve 2 bolmeye ayrılık. Bunu tek hale getırıcem. Disk bırlestirirken bir hata ya da dosyalarım kaybolur mu ya da sisteme bir şey olur mu bunu sormak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bölümleri birleştirmek istiyorsanız bölümlerin birinde veri olmaması lazım. Birleştirmek için silmek gerekiyor birimi.

Son düzenleme:
Hayır, silmez. Disk Birleştirme işlemi, diskte rastgele yerlere yazılmasından ötürü parçalanan dosyalarını bir araya getirir ve bir nevi performansını arttırır. Sadece HDD birimlerine yapılmasını önerilir, SSD'ye önerilmez.
Düzeltme: Defrag işleminden kastetmiyormuşsunuz, çok yanlış anlamışım. @Assecreed arkadaşımızın dediği gibidir.

Son düzenleme:

Simdi benim C ve D var. Bunları bırlestırsem bir sorun cıkmaz yanı.

D diskinde veri yoksa bir şey olmaz ama veri varsa diskleri birleştirmek için silmeniz lazım. Silince verileriniz silinir. C ile D diski disk yönetiminde bazen birleşmeyebil.

Peki ben bunları sılmek ıstemıyorum. Hangı programı kullanmam lazım?

Silmeden birleştirme yapan bir program bilmiyorum ama MiniTool Partition Manager uygulamasını deneyebilirsiniz. Olmazsa silip birleştirmeniz lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…