Disk bölmede yer çok az

Yer
Ankara - Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Dual boot yapmak için diskimi bölecektim fakat bölünebilir alan çok az. Diskimde 60 GB olmasına rağmen 5 GB civarı bölünebilir gösteriyor.
technopat2.jpg
technopat3.jpg

Ardından Minitool Partition Wizard ile bölmeyi deneyecektim fakat diske ulaşılamadı diye hata alıyorum.

technopat1.jpg

Çok kez yeniden başlatmayı denedim fakat düzelmedi. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Merhaba. Dual boot yapmak için diskimi bölecektim fakat bölünebilir alan çok az. Diskimde 60 GB olmasına rağmen 5 GB civarı bölünebilir gösteriyor.
Eki Görüntüle 1573265Eki Görüntüle 1573266

Ardından Minitool Partition Wizard ile bölmeyi deneyecektim fakat diske ulaşılamadı diye hata alıyorum.

Eki Görüntüle 1573264

Çok kez yeniden başlatmayı denedim fakat düzelmedi. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Sistem kendinede alan ayırmak istediği için 5 GB veriyor size. Diskte yer açmanız gerekiyor.

Eki Görüntüle 1573265Eki Görüntüle 1573266

Eki Görüntüle 1573264

Diskte dosya silip yer açılsa bile dolduğu zaman sonlara doğru yazılan Windows'la ilgili güncelleme gibi dosyalar ya da çalışan programların dosyalarını tekrar yer değiştirmeden 60'ın kalan 55'ini kullanamaz. Açıklama kısmında "taşınamaz dosyalar" diye anlatıyor bunu.

Geriye doğru yüklenen program/güncellemeleri kaldırıp, diske defrag (disk birleştirici) işlemi yaptıktan sonra tekrar deneyebilirsin. Ancak onun yerine başka bir disk kullanmak daha iyi olur, 60 GB için bölmeye değmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı