Disk bölümündeki alana erişilemiyor

Furkan1071

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 512 GB bir SSD'im var. Bir dönem Linux + Windows Dual boot kullandım. Şimdiyse Windows'ta disk yönetimine girdiğimde Linux için kullandığım alan birincil olarak gözükmekte ve o alana erişememekteyim. Ancak sistemimde Linux yok. Sildim. Bu sorunu nasıl giderebilirim?

Öncelikle oranın Linux kurduğunuz yer olduğuna emin misiniz?
Sanki Windows'un kurulu olduğu yer gibi görünüyor.

Seçenekler.
  • Sağ tık birim sil seçeneği aktif ise silin.
  • Sağ tık yeni basit birim oluşturamıyor mu? Biçimlendirmelisiniz.
  • Sürücü harfi yok ise atamalısınız.

Son düzenleme:
Evet oranın Linux kurduğum yer olduğuna eminim. Windows 240 gb'lık başka bir diskte kurulu. Şu an 428 GB görünen kısma erişebiliyorum ve 48 gb olan ile birleştirmek istiyorum fakat olmuyor. 48gb olan kısımda sağ tıkladığımda sadece "yardım" seçeneği çıkıyor. 428 gb olanda ise gerekli olan hepsi çıkıyor.

Ulaşabildiğiniz kısımda gerekli dosyalarınız yok ise o diskte bulunan tüm bölümleri birim sil komutu ile silip diski tek parça haline getirmek en sağlıklı yöntem. Windows arayüzünden yapamıyor iseniz minitool kullanın. Şu linkten indirebilirsiniz.

Diskte veri var ise de o bölümü silmeden yukarıdaki programı kullanarak istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz.

Hocam teşekkür ederim fakat program ücretli ve bu sebeple hiçbir şey yapamıyorum.

Hocam teşekkür ederim fakat program ücretli ve bu sebeple hiçbir şey yapamıyorum.
Benim verdiğim linkten indirmemişsiniz veya free versiyonda dinamik disklerle ilgili kısıtlamalar olabilir.
Genelde pek çok kişi aynı hataya düşüp free versiyonu değil ücretli versiyonu indiriyor. O yüzden linki ben eklemiştim.

O linkten indirdim. Kurulumda pro deneme sürümünden ilerledim. Ben bir şey yapamadım. Şimdi ilgili birime linux yüklemeyi deneyim yeniden temizleyerek ilerlemeye çalışıcam.

O linkten indirdim. Kurulumda pro deneme sürümünden ilerledim. Ben bir şey yapamadım. Şimdi ilgili birime linux yüklemeyi deneyim yeniden temizleyerek ilerlemeye çalışıcam.
Pro deneme sürümü değil free versiyon olmalı. O program disk sorunları ile ilgili olarak technopatta da en çok önerilen ve kullanılan program. Tekrar deneyebilirsiniz veya daha sonra yaşayacağınız diskle ilgili sorunlar olursa yardımcı olur..
İyi geceler..

Teşekkür ederim. İyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…