'Disk boot failure. Insert system disk and press enter.'' hatası

Blackmachine

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda her açılışta şöyle bir hata alıyordum

Kod:
Disk boot failure. Insert system disk and press enter.

Ctrl+Alt+Del diyerek bu hatayı geçebiliyordum fakat yeni monitörü aldıktan sonra artık bu yöntem de işlememeye başladı. BIOS'dan birinci sıaray HDD'yi, ikinci sıraya CD-ROM'u aldım, kabloları söküp yeniden taktım ama hiçbirisi işe yaramadı. Bu sorunu biraz araştırdım ama kimse doğru düzgün bir şey söylememiş. HDD ölmüş desem daha 1 hafta öncesine kadar çalışıyordu. Yeni monitörü alınca mı öldü yani?

GIGABYTE GA-M61PM-S2. Sabit disk, Barracuda 7200.9 ( 250 GB) İşletim sistemim Windows XP. Evet işletim sistemim eski fakat 1 hafta önce çalışıyordu

Son düzenleyen: Moderatör:
Win 7'ye geçmeden sorunu halletmek istiyorum. 2 GB RAM var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sabah aynı sorun bende de çıktı. Ama bende Archos 605 DVD Station var. Kasaya USB 2.0 ile bağlı. Sorun ondan kaynaklanıyormuş, sökünce düzeldi. Eğer taşınabilir HDD falan varsa söküp dener misin?

Bu sabah aynı sorun bende de çıktı.Ama bende Archos 605 dvr station var kasaya usb 2.0 ile bağlı sorun ondan kaynaklanıyormuş sökünce düzeldi.Eğer taşınabilir HDD falan varsa söküp denermisin?

Sabit diskin kablosunu söküp tekrar taktım ama yine de görmüyor.

Bios'unu sıfırla olmadı sata kablolarını kontrol et.

BIOS sürümü nedir? İşletim sisteminin boot bölümü bozulmuş olabilir. Açıkçası XP konusundaki bilgilerimi artık yok olmaya bıraktım. Şimdi XP gibi 10 yıllık bir işletim sistemi için de araştırma yapıp nasıl boot sector onarımı yapılır öğrenmek istemiyorum. 2 GB RAM ile Windows 7 veya 8'in 32 Bit sürümlerini çok çok rahat çalıştırabilirsin. Üstelik XP gibi 300 MB'a tıkanıp gerisini boş bırakmaz. 1 GB yer kaplayıp tam performans verir ve sık kullandığınız uygulamaları daha çabuk devreye sokar. Bu sorunu yaşayan herkese tavsiyem artık XP'ye ve XP'nin belleği yanlış kullanan mimarisine elveda demek. Bu sorun W7'de olsaydı DVD'yi takıp onar demeniz yetecekti. 5 dakikada sistem otomatik olarak onarılacak ve siz de çalışmaya devam edebilecektiniz. XP size hızlı gibi geliyor ama görüldüğü üzere kullanamıyorsunuz bile...

Tamamdır sorun çözülmüştür. Sabit diske güç taşıyan kablo her nasıl olduysa anakarttan çıkmış. Kabloları kontrol ederken bunu fark edemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…