"Disk bozuk ve okunamaz durumda" hatası

alperengalip

Kilopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
USB'den bağlı HDD mi RAW formatına dönüştüğü için CMD üzerinden "chkdsk/r g: " Yaparak düzelttim diski en başta açtım ama daha sonrasında bir daha giremedim. Aldığım hata "disk bozuk ve okunamaz durumda".
İşletim sistemim: Windows 8.1 Pro bol
HDD: 500 GB WD Blue
(HDD 2 bölüme ayrılmış durumda. E: Birimi çalışıyor ancak G: Birimi çalışmıyor. Disk yönetiminden bakıyorum RAW diyor CMD "chkdsk"yapınca "check disk iptal edildi birim formatı NTFS diyor")
Ve HDD dönüştürücü ile bağlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğinizi bu gün içerisinde yapabileceğimi sanmıyorum ama yapabilirsem paylaşırım.
Zaten ben dosyaları 4 tane 80 GB harddiske yedekledim. Kurtarma isteğimin nedeni yedeklemeyi 2 yıl önce yapmam. Yani yedek dosyaları güncel değil olmasa da olur yine de paylaşmayı deneyeceğim.
Bu şekilde bir görüntü var.
"Eror scan" yaptım tüm bloklar "ok".

Yazılımın 2.55 sürümünü indirmişsiniz. 5.70 sürümünü kullanın:

İndirdim kurdum ama tıklıyorum açılmıyor.
Birde artık "parametre hatalı" diyor.
Biraz uğraştıktan sonra 5.60 da açtım olur mu?

Şimdi oldu. Kablo ve dönüştürücüyü kontrol ettiniz mi? Bu arada içinde önemli veri yoksa Diskpart ile tamamen silmeyi deneyebilirsiniz.

Disk silme işlemi için komut yönetimine komutları sırasıyla girin:

diskpart list disk select disk 1 //silmek istediğiniz diskin numarasını 1'in yerine yazın clean convert gpt create partition primary format quick fs=ntfs assign exit exit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…