Disk değişimi sonrası "no bootable device" sorunu

dr.greenthumb

Decapat
Laptoplar arası HDD değişikliği yaparken bu hatayı aldım.

HDD'nin geçeceği laptop eski BIOS arayüzüne sahip, UEFI yok fakat kullanmakta olduğum laptopta HDD'yi UEFI olarak formatlamıştım.
BIOS'a da erişemiyorum hiçbir şekilde. Tüm F tuşları ve Fn kombinasyonlarını denedim.

Elimde boot disc yok, MBR olarak USB'ye yazdığım Windows 10 ISO dosyam var. Boot disc olmadığı için bir sonraki adımı göremiyorum.

HDD gayet sağlam. HDD'yi aktif olarak kullandığım laptopa geri taktığımda sorunsuz kullanıyorum.

Laptop Lenovo G560.

Teşekkür ederim.

20181107_030904.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir format USB'si hazırlayın. Hazırlarken BIOS ve MBR bölüm düzenini seçin. Ardından USB'yi laptopa takıp UEFI'li laptopta kullandığınız disk takılıyken kurulum yapın.

Screenshot_12.png

İmajı şekildeki gibi yazdırırsanız sorunsuz Windows kurulumu yapabilirsiniz.
"Intel Undi Pxe-2.1(build 083) hatası" diye bir hata yok. Sistem boot edecek bir şey bulamıyor. UEFI ayarları ile boot etmek istemenizden alıyorsunuz bu hatayı. Farklı laptopta kullanılan Windows kullanılmamalı.
Eski diske tekrar geçip GPT UEFI ayarları ile ISO yazdırın ve HDD değiştirip sıfır kurulum yapın.

"Intel Undi Pxe-2.1(build 083) hatası" diye bir hata yok. Sistem boot edecek bir şey bulamıyor. UEFI ayarları ile boot etmek istemenizden alıyorsunuz bu hatayı. Farklı laptopta kullanılan Windows kullanılmamalı.
Eski diske tekrar geçip GPT UEFI ayarları ile ISO yazdırın ve HDD değiştirip sıfır kurulum yapın.

Merhaba cevap için teşekkür ederim ama tam anlayamadım.

Uefi'li laptop da kullandığım HDD nasıl sıfırlayıp takabilirim? eski laptopa.

Eski laptop da uefi yok mbr olması gerekmez mi disk ve iso dosyasının?

Bir format USB'si hazırlayın. Hazırlarken BIOS ve MBR bölüm düzenini seçin. Ardından USB'yi laptopa takıp UEFI'li laptopta kullandığınız disk takılıyken kurulum yapın.

Eki Görüntüle 342239

İmajı şekildeki gibi yazdırırsanız sorunsuz Windows kurulumu yapabilirsiniz.

çok teşekkür ederim fakat yeni laptop da uefili olarak formatladığım hddyi eski laptopa taktığımda biosa erişemiyorum yeni laptop da aktif olarak kullandığım diski formatlama gibi bir imkanım var mı?

BIOS'a erişmene gerek yok. Diski formatlarsan bu hata ortadan kalkmaz. USB'yi doğru şekilde yazdır ve bilgisayara tak. Bilgisayarı açtığında otomatik olarak Windows kurulum diskinden boot eder. Çünkü hatanın asıl sebebi zaten boot edilecek medya olmaması.

hocam daha önceden dediğiniz gibi bir usb hazırlamıştım fakat siz demeden önce takmamıştım şimdi taktım hala aynı hata devam ediyor ne bios me boot menüsüne giremiyorum çok garip

Media Creation Tool ile hazırladığınız USB'de hata almanız normal. ISO dosyasını indirip Rufus ile resmini attığım şekilde yazdırın. Sorun düzelmezse DVD ile format deneyin.

rufus ile windowsun sitesinden indirip denedim şimdi boot ekranını gördüm GPT diski MBR çevirdim formata başladım ama 0x8007025d hatası veriyor iso sağlam.

Fat32 olduğu için olabilir mi disk ntfs olarak biçimlendirmedim bunu komut satırı ile windows kurarken yapmam mümkün mü?veya tekrar gpt çevireyim mi diski?

O hata kodu hakkında bir bilgim yok. Herhangi bir yazı yazıyor mu hata ekranında. HDD NTFS olarak biçimlendirilmediyse bu sebepten olabilir. Diski, disk seçme ekranında Shift + F10 kombinasyonu ile komut satırı açarak diskpart komutu girin ve list disk komutundan HDD numarasını öğrenerek select disk [COLOR=rgb(184, 49, 47)]0[/COLOR] komutu ile seçip clean komutu ile silip tekrar kurulum deneyin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı