Disk değişimi sonrası Windows lisansını kullanmak

Recep Erdoğan

Hectopat
Daha fazla  
Standart bir Acer laptop kullanıyorum. Beklemekten sıkıldığımdan dolayı bir SSD satın aldım.
Şimdi şöyle bir sorun var şu anda laptopta sabit bir disk mevcut, bunu cıkartıp SSD kullanmak istiyorum ama şöyle bir sorun var da var ki şu anda sabit diskimde lisanslı olan Windows 10 lisansımı yeni diskte nasıl kullanabilirim?
Sıfırdan temiz bir şekilde SSD kurup kullanmak istiyorum. Diski kopayalayarak gereksiz birçok şeyi de taşımak istemiyorum ve temiz bir şekilde olmasını istiyorum. Şu anki lisanslı bazı yazılımlar ile öğrenip diğer yeni kurulumda giriş yapma imkanı var mıdır veya farklı cözüm yolu nedir? Yardımcı olur iseniz çok sevinirim. :)
@Recep Baltaş

Microsoft hesabınız ile giriş yaptıysanız, yeni kurulum sonrası giriş yaptığınızda otomatik etkinleşecektir.

Standart bir Acer laptop kullanıyorum. Beklemekten sıkıldığımdan dolayı bir SSD satın aldım.
Şimdi şöyle bir sorun var şu anda laptopta sabit bir disk mevcut, bunu cıkartıp SSD kullanmak istiyorum ama şöyle bir sorun var da var ki şu anda sabit diskimde lisanslı olan Windows 10 lisansımı yeni diskte nasıl kullanabilirim?
Sıfırdan temiz bir şekilde SSD kurup kullanmak istiyorum. Diski kopayalayarak gereksiz birçok şeyi de taşımak istemiyorum ve temiz bir şekilde olmasını istiyorum. Şu anki lisanslı bazı yazılımlar ile öğrenip diğer yeni kurulumda giriş yapma imkanı var mıdır veya farklı cözüm yolu nedir? Yardımcı olur iseniz çok sevinirim. :)
@Recep Baltaş

Merhaba windows 10 Aktivasyon sonrası gerekli anahtar bilgisini yongada saklar, dolayısı ile anakart değiştirmediğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız. Hatta Acronis gibi yazılımlarla şu an kurulu sistemin imajını alıp yeni SSD'ye 5 dakikada yüklersiniz.

Kısacası sıfırdan da kursanız dediğim imaj alıp da kursanız herhangi bir aktivasyon sorunu yaşamazsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı