Disk doluyken nasıl ikiye bölünür?

Rsmefaw

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 1 TB SSD var fakat 230 GB boş alan var. Ben bu 1 TB'ı 120 GB ve 810 GB olarak ikiye bölmek istiyorum. Nasıl bölebilirim? Verileri kaybetmemem lazım.

Bilgisayarım sağ tık > yönet > disk yönetimi > böleceğin diske sağ tık > birimi küçült > 1024*120 yap MB cinsinden yaz.

Diski ikiye bölebilirsin ama diski ikiye bölerken böldüğün kısım maalesef ki biçimlendiriliyor yani içinde ne var ne yok siliniyor bunun başka bir yolu yok.

Oyunları bir şekilde D'ye aktaramaz mıyım?

Sadece kopyala yapıştır yapabilirsin ama pek önermem oyunları bozabilir çünkü diğer oyunların kaynakları indirdiğin dosyaları ana diskinde olacak bunun başka çözümü oyunları silip kullanmadığın bir diske tekrardan yüklemek olacaktır.

Ona işte kopyala yapıştır deniyor ne kadar da oyunu taşısa ana oyun dosyaları ana diskte duracaktır ve bu da oyunun açılmama gibi sorunlara neden olabilir?
Steam oyunu diske aktarırken oyunun bütün dosyalarını aktarıp dosyayı doğrulayıp eksikleri indiriyor. Şu ana kadar açılmama gibi bi sorunla karşılaşmadım.

Steam oyunu diske aktarırken oyunun bütün dosyalarını aktarıp dosyayı doğrulayıp eksikleri indiriyor. Şu ana kadar açılmama gibi bir sorunla karşılaşmadım.

Bak seninde söylediğin doğru ama gene ana disk üzerinde kalıntıları kaldığı için oyuna zarar verme ihtimalide var benim başıma bu olay geldi ondan söylüyorum.

• Sistem geri yüklemesini kapatın ve veriyi slin
  • Hibernation kapatın
  • Geçici dosyaları silin
  • Varsa eski windows dosyalarını silin
  • PC yeniden başlatın

Sonra Disk yöneticisine girip sağ tıklayıp diski küçült deyin. Maksimum veri kaybı olmadan küçültebileceğiniz alanı Windows söyler. Diski küçültükten sonra unallocatede sağ tıklayıp new volume deyin ve yeni diski kurun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı