Disk Genişletme Hatası

barnecle

Centipat
Merhabalar;
Bilgisayarımda yer konusunda bir sıkıntı olduğunu fark edip disk yöneticisine göz attım. 120GB'lik ayrılmamış alanım var lakin ne konsol ekranından ne de üçüncü parti uygulamalardan bu bölümü var olan bölüme ekleyemiyorum. Sürekli olarak "Disk veya diskler üzerinde bu işlemi tamamlamaya yetecek boş alan yok." Hatası alıyorum.
Bu ayrılmamış alana "Yeni basit birim" oluştururken de aynı hatayı alıyorum. 120GB'lik bu alan üzerinde hiçbir işlem yapamıyorum.
CMD'den Partition'lardan denedim yine hata veriyor, yardımcı uygulamalar (Macrium, Aoemi vb.) ise bu kısmı hiç görmüyor.
810GB'lik alanda çok önemli verilerim var ve boyut fazla olduğu için tam yedek de alamıyorum.
Bu alanı nasıl birleştirebilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

1589327027557.png

1589327192350.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar;
Bilgisayarımda yer konusunda bir sıkıntı olduğunu fark edip disk yöneticisine göz attım. 120GB'lik ayrılmamış alanım var lakin ne konsol ekranından ne de üçüncü parti uygulamalardan bu bölümü var olan bölüme ekleyemiyorum. Sürekli olarak "disk veya diskler üzerinde bu işlemi tamamlamaya yetecek boş alan yok." Hatası alıyorum.
Bu ayrılmamış alana "yeni basit birim" oluştururken de aynı hatayı alıyorum. 120GB'lik bu alan üzerinde hiçbir işlem yapamıyorum.
CMD'den Partition'lardan denedim yine hata veriyor, yardımcı uygulamalar (Macrium, aoemi vb.) ise bu kısmı hiç görmüyor.
810GB'lik alanda çok önemli verilerim var ve boyut fazla olduğu için tam yedek de alamıyorum.
Bu alanı nasıl birleştirebilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 560864

Eki Görüntüle 560867

Abi öncelikle hayırlı geceler.
Bu durumu ben de yaşadım ve format atarak Windows kurulumdan önce düzenledim.
Eğer bilgilerim var yedek alamam diyorsan Windows kurma ekranından disk seçimine kadar ilerle, 120GB olan alanı sıfırla ve yeni alan olarak aç.
Sonra PC'yi restle ve UEFI ekranından Windows'un kurulu olduğu yeri seçerek PC'yi başlat.(Yerel disk C) olur genelde.

Abi öncelikle hayırlı geceler.
Bu durumu ben de yaşadım ve format atarak Windows kurulumdan önce düzenledim.
Eğer bilgilerim var yedek alamam diyorsan Windows kurma ekranından disk seçimine kadar ilerle, 120GB olan alanı sıfırla ve yeni alan olarak aç.
Sonra PC'yi restle ve UEFI ekranından Windows'un kurulu olduğu yeri seçerek PC'yi başlat.(Yerel disk C) olur genelde.

Teşekkür ederim, gün içerisinde deneyip gelişmeleri bildireceğim.

BIOS ekranından baktınmı abi 120GB'lık alan gözüküyor mu?
Flash bellekten boot ile windows kurulum ekranından disklere bağlandım fakat burada da 120 ve 810'luk alana hiçbir şey yaptırmıyor. Sil seçeneği bile pasif durumda, tıklanmıyor.

İşin sonunun diski komple sil tek parçaya kalmasını istemiyorum, kurtarmak istediğim kısım çok fazla ve bu kapasiteyi karşılayacak ekipmanım yok. Aklıma başka yol da gelmiyor. CMD'den de denedim olmadı, bu sorunu birebir yaşayan bir başlığa denk geldim o da sonunda komple biçimlendirme ile kurtulmuş.
Sorunu çözdüm arkadaşlar.

Emin olmamakla birlikte dinamik diskten kaynaklandığını düşünüyorum. Bu nedenle AOMEI ile dinamik diski temel diske çevirdim ve böylece birleştirmeyi gerçekleştirdim. Lakin AOMEI ve benzeri programlar bunu pro sürümleri -paralı versiyonları- ile hallediyor. Biraz çetrefilli oldu ama çözüme ulaştım. Yukarıda yardımcı olan arkadaşıma da teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı