Disk kablosu ekran kartını engelliyor

Kayra342727

Hectopat
Yer
Konsantiniyye
Fotoğraftaki gibi ekran kartı takılıyor ama HDD'nin mavi kablosu yüzünden yamuk duruyor ve ekran kartında temassızlık oluyor dedi bana bilgisayarcı. Ekran kartını çıkarıp takıyorum 5-10 dakika düzgün çalışıyor sonra gene aynı. Çat! Ya bilgisayar kapanıyor ya da ekran gidiyor. Çözümü var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-12-28-22-59-29-681_com.miui.gallery.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_2024-12-28-22-59-25-899_com.miui.gallery.jpg
    37,3 KB · Görüntüleme: 28
Anakartın marka modelini yazmamışsın fotoğraf da çok açıklayıcı değil, başka bağlantı yuvası yok mu takabileceğin kabloyu?

Anakartın marka modelini yazmamışsın fotoğraf da çok açıklayıcı değil, başka bağlantı yuvası yok mu takabileceğin kabloyu?
B450M S2H, önce ki anakartım GA-H97-D3H böyle bir sorun yoktu, 4 sata kablonun 4'ü de takılı.

Ekran kartını çıkarıp atayım.

Kırmızı boyalı yer ekran kartı turuncu boyalı yer HDD sata kablosu, ekran kartını takıyorum başta oluyor ama fanlar döndükten sonra ekran gidiyor çünkü sata kablosu ekran kartının sağ tarafını düz değilde yukarı tarafa doğru götürdüğü için temassızlık oluşuyormuş, araştırdığımda L şeklinde sata kablosu diyorlardı ama bilemedim.

Ekran kartı RX 470 kasam Aerocool Streak bilgisayarcı kasan küçük demişti fiziksel olarak anakartın kasaya tam uymuyor dedi acaba yeni daha büyük bir kasa alsam düzelir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-12-28-23-09-42-244-edit_com.miui.gallery.jpg
    394,5 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
B450M S2H, önce ki anakartım GA-H97-D3H böyle bir sorun yoktu, 4 SATA kablonun 4'ü de takılı.

Ekran kartını çıkarıp atayım.

Lutfen beklemekteyiz.

Ekran kartını dikey takmak için aparatlar var ama hem pahalı hem de performans kaybı var l şeklinde SATA kablosu bakmayı dene SATA yeri kotu bir yerde.

Kasan benimle aynı boyda anakart aynı ama seninki markası farklı galiba İstanbul'da tanıdığım bir bilgisayarcı var istanbuldaysam ona da danisabilirsin.

Son düzenleme:
HDD/SSD'ye giren kısımda L şeklinde bükülü değilse, onu düz takıp, L'yi HDD/SSD'ne takabilir misin? Ya da aşağıdaki düzleriden biriyle değişsen, mesela pembeyle?

Ekran kartının altından geçirmeden, L'yi ters takarak kullanman mümkün değil çünkü.

@Extramemes neye güldunuz merak ettim.

Bütün SATA girişleri dolu nasıl olacak o be amblem be.

Ben bu cevabı yazarken arkadaş henüz 4 SATA kablonun 4'ü de takılı gibi bir cevap yazmamıştı yazmışsa bile F5 atmadığım için bende gözükmedi bu sayfayı en son ziyaret ettiğinizden beri gönderilmiş mesajlar var şeklinde gördüm buna mı gülüyorsunuz yazık kafanıza.

@Extramemes neye güldunuz merak ettim.

Bütün SATA girişleri dolu nasıl olacak o be amblem be.
Muhtemel gülünen şey, istemsizce espiriye dönen cümle:

Öyle değilmiş üstte anlattı, ama böyle olsa güzel olurdu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…