Disk korumalı USB bellek nasıl açılır?

Ekolayzer27

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Sıhhiye
Merhaba, sorunuma çözüm bulamadığım için yeni konu açıyorum. Arkadaşımın laptoptan USB ile oyun alacaktım yükledim USB'ye kendi laptopuma taktığımda oyunlara müdahale edemiyorum. Disk korumalı diyor virüs taraması yaptım hack tool 32 vs yazıyor silinmiyor. Hiçbir şekilde biçimlendiremedim 3-4 tane program denedim USB biçimlendirmek için olmadı. Araştırıp gördüğüm CMD ekranından denedim yine olmadı ve çalıştırdan Regedit'e girdim write değiştirmeye çalıştım yine olmadı. (Write dosyası yoktu ben oluşturdum o da 0'dı) ne yaptıysam olmadı tekrar arkadaşımın laptopuna taktım oradan denedim yine olmadı sağ tık özellikler dediğimde yetkili kullanıcı “everyone” kafayı yemek üzereyim. USB 3.2 Kingston 128 GB üzülürüm hiç olursa :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz. Ancak, bu adımları takip etmeden önce, USB sürücüdeki verilerin yedeğini almanız önemlidir.

1. USB'yi Farklı Bir Porta Takın:
Başka bir USB portuna takarak deneyin. Farklı bir port kullanmak, bağlantı sorunlarını düzeltebilir.

2. USB'yi Farklı Bir Bilgisayarda Deneyin:
USB'yi başka bir bilgisayarda deneyin. Eğer başka bir bilgisayarda da aynı sorun varsa, sorun muhtemelen USB sürücüsündedir.

3. Disk Yönetimi ile Biçimlendirme:
Bilgisayarınızda "Disk Yönetimi" uygulamasını açın. USB sürücüyü sağ tıklayarak "Yeni Basit Hacim Oluştur" seçeneğini kullanarak biçimlendirme işlemi yapmayı deneyin.

4. Komut İstemi (CMD) ile Biçimlendirme:
CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komutları kullanarak USB sürücüyü biçimlendirin. Bu işlem, sürücüyü temiz bir şekilde biçimlendirebilir:
bash
diskpart
list disk
select disk [USB'nin Disk Numarası]
clean
create partition primary
format fs=fat32 quick (veya ntfs, exfat, tercihe göre)

5. USB'yi Güvenli Kaldırın:
USB sürücüyü çıkarmadan önce, "Güvenli Kaldır" seçeneğini kullanarak sürücüyü güvenli bir şekilde çıkartın.

6. Antivirüs ve Güvenlik Duvarı Kontrolü:
Bilgisayarınızdaki antivirüs programınızın USB sürücüye müdahale etmediğinden emin olun. Antivirüs programınızı geçici olarak devre dışı
Başka bir bilgisayar veya işletim sistemi kullanarak USB sürücüyü biçimlendirmeyi deneyin. Bu, işletim sistemi bağımsız bir çözüm olabilir.

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, USB sürücünüzde fiziksel bir sorun olabilir ve garanti kapsamındaysa üreticiye başvurmanız en iyi seçenek olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı