Çıktığı günden bu yana Windows 10 kullanıyorum, daha 1 kere format atmam gerekmemişti. Ama şu an takılmalar yaşıyorum, özellikle bir uygulama açmaya çalıştığımda Smart Screen yanıt vermiyor ve genelde disk kullanımı hep %100. Söylediğim gibi 1 ay öncesine kadar bu problemlerin hiç biri yoktu. SSD kullanıyorum ve Superfetch, Search devre dışı nedir bunun çözümü bilen var mı ?
Şuan benimde böyle bir sorunum var ama ben HDD kullanıyorum, disk etkinliği devamlı %100, bir kaç ay önce sabit diskim fiziksel bir darbe almıştı ve sistem dosyaları bozulmuştu daha sonra format atarken bir sıkıntı yaşamadım ta ki bu güne kadar, şimdi bilgisayarımda aşırı bir yavaşlama var, dosyalar geç açılıyor, bilgisayar açılırken yavaş açılıyor kapanırken yine aynı şekilde, arada normal hızına dönüyor şuan bilgisayar dengesiz durumda ve Windows 'sabit diskinizde sorun algılandı' diye mesaj gönderiyor yedekleme seçenekleri gösteriyor.
Diski test etmek için HDTune programını indirdim bir kaç sorun buldu ama pek bir şey anlamadım.Bu sorunun çözümünü bilen var mı?
Edit: Söylemeyi unuttum 20-30 dakikada bir mavi ekran veriyor.
Çıktığı günden bu yana Windows 10 kullanıyorum, daha 1 kere format atmam gerekmemişti. Ama şu an takılmalar yaşıyorum, özellikle bir uygulama açmaya çalıştığımda Smart Screen yanıt vermiyor ve genelde disk kullanımı hep %100. Söylediğim gibi 1 ay öncesine kadar bu problemlerin hiç biri yoktu. SSD kullanıyorum ve Superfetch, Search devre dışı nedir bunun çözümü bilen var mı ?
Aynı sorun bendede var.
SSD mevcut ve son 2 haftadır falan takılmalar donmalar olmaya başladı ne olduğunu bir türlü tespit edemedim. Sinir krizleri geçirmek üzereyim artık...