Disk kullanımının %100 olması FPS'yi etkiler mi?

AlbionLancelot

Hectopat
Daha fazla  
Oyun oynarken bazen anlık takılmalar ve FPS düşüşü yaşıyorum. Oyunun sistem gereksinimleri düşük ve bilgisayarım çok rahat karşılıyor. Görev Yöneticisi'ne baktığımda FPS düşüşlerinde disk kullanımının %100 olduğunu gördüm. Sebebi bu olabilir mi, eğer oysa nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mekanik diskiniz eski ve ''kalitesiz'' ise bu durumu yaşamanız muhtemeldir. SATA SSD alarak bile sorunu çözebilirsiniz. Ya da depolama boyutu sizin için önemli ve bütçe kısıtlı ise kaliteli bir HDD de alabilirsiniz. Aşağı yukarı 500GB bir SSD 400TL desek, o civara 2TB Seagate HDD gelebiliyor tercih sizin.
Not: 16MB Cache'li bir HDD ile BF1 oynamaya çalışmış kafayı sıyırmaya yaklaşmış biri olarak söylüyorum. Geçtim oyunu, Chrome veya diğer programların açılışı bile kanse etmeye yeterdi. (Eski laptopumda 120GB SSD ile kullanıyordum ve karşılaştırmak söz konusu bile değildi, Win10)
NOT: Sata SSD ler SATA 3 ile 6Gbps hızında bağlanır ve teorik hızları aşağı yukarı benzerdir. Seçimde mühim unsur; TBW ve IOPS değerleri ile küçük boyutlu çok fazla dosya sayısını nasıl okuyup yazdıklarıdır.
Nvme: Destekli anakartta 32Gbps hızlara çıkabilir. Saniyede 3GB+ yani okuma ve yazma sunabilir. Modelden modele kontrolcüden kontrolcüye nand'dan nand'da değişiklik gösterir. Ayrıca bütçe ve kronik sorun ile kullanıcı deneyimi değerlendirmeleri de seçimde yine gözetilmesi gereken şeylerdir.

Son düzenleme:
Evet olur. Ssd al.480 gb ssd öneririm hızının yüksek olmasına dikkat et.

Son düzenleme:
Evet disk kullanımı %100 olunca oyunda sürekli donmalar, takılmalar ve FPS düşüşü olabiliyor. Kendi dizüstü bilgisayarımda bunu çok yaşıyordum ve sinir oluyordum. Bunun net çözümü SSD almaktan geçiyor ama şu an bütçem yok diyorsanız internette disk kullanımını hafifletmek için milyon tane rehber videosu var ancak size önerim Hizmetlerden Windows Update ve Windows Search kapamanız. Yine devam ediyorsa sorun diğer rehberlere de bakabilirsiniz ancak dediğim gibi net çözüm SSD almaktan geçiyor.

Hizmetleri kapatmak dışındaki çözümler işe yaramaz geldi bana ve yaramadı da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…