Disk kullanırken bilgisayar donması

277726

Kilopat
Makaleler
4
Arkadaşlar bilgisayarım uzun zamandır hiç kasma, yavaşlama ya da donma vb. yapmıyordu. Ama şu an bu yazıyı bile kasa kasa yazıyorum. Arkada disk kullanılırken neden bilgisayarım çok aşırı kasıyor? Önceden bilgisayarı hiç uyku moduna almazdım bazen almaya başladım ama en fazla 1 saat durmuştur. PUBG oyununu oynarken flash(kör edici bomba) yedikten sonra crash yedim. Bilgisayarı iki gündür açık tutuyorum(gece download yaptım) ama en az 4 saat kapatıp dinlendirdim. Acaba neden böyle bir kasma yaşıyorum? Normal mi? Yoksa sistemimde kötü bir şey mi var? Bu arada PUBG hariç hiçbir oyunda sorun yaşamadım. Bilgisayarda ısınma sorunları yoktur.
Sistem:
AMD Ryzen 5 2600X / MSI GeForce RTX 2060 VENTUS 6G OC / Corsair 2x8GB Vengeance Siyah DDR4 3000 Mhz CL16 / MSI B450 GAMING PLUS 3466+MHz / Kingston 480GB HyperX / COOLER MASTER MASTERBOX MB501L 600W CARBON / VIEWSONIC 23,6" VX2458-C-MHD 1MS 144HZFreeSync/GSync

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• Adsızdsa.png
    28,9 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Win10 da disk %100 sorunu yaygın bir hal aldı ve bununda birçok çözümü bulunmaktadır. Diskinizin durumu iyi diskten kaynaklanan bir şey değil. YouTube'da çok fazla disk %100 sorunu çözümü var. Ben HDD kullanırken bende de oldu bu sorun çözümü zor değil.

Hocam ben HDD kullanmıyorum. SSD var bilgisayarımda.

Arkada Yüksek boyutlu bir oyun için yer ayarlanıyor Diskin büyük bir kısmını kullanması zaten olağan bir şey Win 10 1909 mu kullanıyorsunuz? System tarafından da %lik kullanıp 100e çıkmasına neden olabilir. Çünkü eski sürümlerde Windows Search Windows Update Ve Antimalware bazen gerçekten sağlam disk kullanıyor zamanla düzettiler bunu tabiki.

Evet Win 10 1909 kullanıyorum. Windows search hizmetini kullanmıyorum. Windows Update'de gerektiğinde açıyorum. Antivirüs olarak McAafe kullanıyorum.

Hocam Windows Update kapatsanız dahi diğer hizmetler yüzünden otomatik olarak başlatılıyor. Sizin lazım olunca başlatmanız gerek olmadığında devre dışı bırakmanız pek önemli değil. Benim bahsettiğim zaten Windows Defender oda gerçekten bazen yüksek disk kullanıyor eğer hala hata devam eder ise her başlattığımızda uptade hizmetini devre dışı bırakmanız pek tavsiye edilmese de Defender'i regeditten kapatmayı dene.

Hocam ben zaten Defender'i regeditten kapatmışım. Update hizmetini gerçekten de her başlangıçta açması sinirimi bozuyor. Zaten kullandığım internet 16MB bazen oyunlarda lag oluyor bakıyorum Update yapmış. Bu arada yanlış anlaşılmasın disk normalde düzgün ve iyi çalışıyor. Sadece ubisoftta yüksek boyutlu oyun güncellemesinde böyle bir hata ile karşılaştım.

Normal zaten öncedende dediğim gibi gayet bilinçlisin ama yinede %100 olması biraz garibime gidiyor sen yinede temkinli ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…