Merhaba, işletim sistemimi değiştirmek istiyorum lakin bazı önemli dosyalarım var. SSD'mi bölmek istiyorum. 475GB SSD'den 25GB arşiv bölümü olusturmak istiyorum. Buraya attıgım dosyalar formatta gitmeyecek falan. İnternette baktım ama tereddüt ediyorum. Yaptığımda tüm verilerin gitmesinden korkuyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Arsiv adında bir D: Diski yapmak istiyorum kısaca.
Minitool Partition Wizard ya da Windows'un Disk Yönetimi aracını kullanarak diskinizdeki boş alanla orantılı bir biçimde diskinizi bölebilirsiniz efendim.
Create New Partition seçeneğini neden kullanmadınız? Bu yapmak istediğiniz şey değil sanırım.
Diskinizi seçin ana menüden, sağ tıklayıp Split Partition seçeneğini seçin. Ardından çıkan menüden original partition size ve new partition size seçeneklerini ayarlayıp apply tuşuna basmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Create New Partition seçeneğini neden kullanmadınız? Bu yapmak istediğiniz şey değil sanırım.
Diskinizi seçin ana menüden, sağ tıklayıp split Partition seçeneğini seçin. Ardından çıkan menüden original Partition size ve New Partition size seçeneklerini ayarlayıp apply tuşuna basmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.