Disk ölmüş müdür?

Bütçe
1000

ZarakiKenpachi8

Hectopat
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG HD502HJ
Selamlar, ekran kartımı değiştirince HDD'nin portunu değiştirip format atmıştım. Başlarda pek bir sorun yoktu ama bir süre sonra bilgisayar aşırı kasmaya donmaya başladı. Görev Yöneticisi'nden baktığımda ise disk kullanımının devamlı %100 kullanılıyordu. Kullanılan uygulamarda neredeyse hepsi sistem hizmetleri. Kapatabildiklerimin çoğunu kapattım ama bir nebze çözüldü. Bad sector taraması yaptım temiz çıktı. HD tune programında hız testi ise çok dalgalıydı 100'den 5'e falan düşüyordu. Birkaç görsel paylaşıyorum. Sizce disk ölmüş müdür? SATA SSD'ye geçmeyi düşünüyorum marka önerisinde de bulunabilirsiniz.

1724792873045.png

1724792916189.png

Selamlar, ekran kartımı değiştirince HDD'nin portunu değiştirip format atmıştım. Başlarda pek bir sorun yoktu ama bir süre sonra bilgisayar aşırı kasmaya donmaya başladı. Görev Yöneticisi'nden baktığımda ise disk kullanımının devamlı %100 kullanılıyordu. Kullanılan uygulamarda neredeyse hepsi sistem hizmetleri. Kapatabildiklerimin çoğunu kapattım ama bir nebze çözüldü. Bad sector taraması yaptım temiz çıktı. HD tune programında hız testi ise çok dalgalıydı 100'den 5'e falan düşüyordu. Birkaç görsel paylaşıyorum. Sizce disk ölmüş müdür? SATA SSD'ye geçmeyi düşünüyorum marka önerisinde de bulunabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2295943

Eki Görüntüle 2295944

9 yıllık HDD'im hala %100 sağlıklı ve 15 30 hızlara düştü hala sapsağlam ve SATA SSD'ye geçmek tabii ki HDD'den iyidir.

HardDiskSentinel programında benim HDD'de %100 sağlık gözüküyor ama aşırı yavaşlıyor bazen.

Benim de öyle ama hala kullanıyorum Windows için M.2 SSD desteği varsa anakartınızın M.2 SSD yoksa SATA SSD alın bence.

8 yıl boyunca HDD de Windows kullandım 7 8 8.1 10 11 cidden artık HDD de Windows kullanılmaz en az SATA SSD lazım :D

Eki Görüntüle 2295943

Eki Görüntüle 2295944

Sağlık durumu iyi sadece write error rate değeri yüksek geldi bana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı