Disk olan sisteme ekstra disk takılır mı?

Edith.QDF

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yeni bilgisayar aldım, içinde 1TB SSD var yetmiyor. Eski kasamda da 1TB HDD vardı, eski kasamda ki HDD'yi yeni kasama taşımayı düşünüyorum, yani bir SSD, bir HDD gibi. Fakat HDD'yi nereye takacağımı bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Anakart: BIOSTAR B650mt.
Ekran kart: 4060 Ti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızda 1 adet M.2 NVME slotu var. Eğer aldığınız PC'deki SSD o slotu kullanıyorsa başka NVME SSD takamazsınız (ama başka SATA SSD'ler takabilirsiniz.)
4 adet SATA girişiniz mevcut (aşağıdaki görselde işaretli). Eski PC'den HDD'yi alırken SATA DATA kablosunu da alıp bunlardan birine takacaksınız (hızları arasında fark oluyor mu bilmiyorum, bu konuda daha bilgili biri vardır belki). HDD'ye SATA DATA ile birlikte güç kablosu da takmanız gerekecek (ikinci görsel). Güç kaynağınızdan bunun kablosu yüksek ihtimal çıkıyordur. Kasada bu SATA güç kablosunu bulup takacaksınız. Eğer güç kaynağı modülerse kablosunu ayrıca takıyorsunuz.

Edit: Yeni kasalarda HDD rayı olmayabiliyor. HDD'yi başka parçalara değmeyecek, kısa devre yapmayacak adam akıllı bir yere, mümkünse kasanın en altına koyun.
1743871651803.png

1743871955342.jpeg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı