Disk sağlığı nasıldır?

Paul Walkers

Hectopat
Evet sorum başlıktaki gibi sizce nasıl SSD'nin durumu?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-09-01 at 14.51.02.jpeg
    WhatsApp Image 2023-09-01 at 14.51.02.jpeg
    238,5 KB · Görüntüleme: 58
Yenisini alırsanız düzelir hocam.

Sağlık durunu solda da yazdıği gibi %97 yani sıfıra yakın bir SSD.

%60 altına kadar çok büyük bir problem çıkarmaz.

Benim Kingston SSD 3 yıl önce 2.el aldım sağlık durumu 96.

SSD modelinizin yazma ömrü ne kadar. Ne kadar yazmaya garanti veriliyor diye internet sitesinden veya epey.com gibi alternatif sitelerden bakın. Ne kadar bir ömür kaldığını ne kadar kullanıldığını anlarsınız.

Yenisini alırsanız düzelir hocam.

Benim Kingston SSD 3 yıl önce 2.el aldım sağlık durumu 96.
Mesela 3 yıl kullanmak değil. Sağlık durumu SSD nin ne kadar düzgün olduğunu ne kadar stabil çalıştığını anlatır. Kullanan kişi iyi kullanmış hala taş gibi devam ediyor. Ama ömür konusu ayrı. Ömrünü ne kadar yazıldığına bakarak anlayabilirsiniz. %97 diye gidip yenisini almak çok anlamsız.

SSD modelinizin yazma ömrü ne kadar. Ne kadar yazmaya garanti veriliyor diye internet sitesinden veya epey.com gibi alternatif sitelerden bakın. Ne kadar bir ömür kaldığını ne kadar kullanıldığını anlarsınız.

Mesela 3 yıl kullanmak değil. Sağlık durumu SSD'nin ne kadar düzgün olduğunu ne kadar stabil çalıştığını anlatır. Kullanan kişi iyi kullanmış hala taş gibi devam ediyor. Ama ömür konusu ayrı. Ömrünü ne kadar yazıldığına bakarak anlayabilirsiniz. %97 diye gidip yenisini almak çok anlamsız.

SSD bin TBW değerine bakarak garanti ve ömrü hakkında bilgi alabilirsiniz. Örnek vermem gerekirse 800 twb ise garanti süresi. İyi kullanımda 1000leri 1200leri görebilir. Tabii bu ifade dumuruma bağlı olarak az-çok değişir kayma yaşanır.

2 yıldır aktif kullandığım SSD (Patriot Burst 240GB) şu anda %70 sağlıklı gösteriliyor. Kingston'lar daha mı dayanıklı, yoksa sizinki aktif kullanılmamış mı?

Kullanıma göre sağlık değişir. Sağlıkdan ömrü belli olmaz. Sizin SSD'yi ne kadar zorladığınız ne kadar yordugunuz yani kötü mü iyi mi kullandığınız anlaşılır. Ömür ve stabilife farklıdır. TBW yani diske yazılan veri miktarı ömrünü, sağlık seviyesi stabil çalışıp çalışmadığını gösterir. Yani buradan arızalı ise anlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı