Disk Yönetiminde Fazla Bölümlerin Olması

Daha fazla  
Yeni bilgisayarıma SSD takıp hiçbir ayırma işlemi yapmadan Windows 10 kurdum. Eski bilgisayarımdaki sistemimin kurulu olduğu HDD'yi yeni bilgisayarımda depolama alanı olarak kullanmak istedim. Fakat biçimlendirecekken bir sürü bölüm olduğunu gördüm. Bunları nasıl birleştirip depolama alanı olarak kullanabilirim?

Disk_1280x720.jpg

500 GB harddiskinizdeki tüm önemli verilerinizi SSD'ye bir klasör içerisinde toplayın.

Ardından Disk 1 yazan 500 GB diskindeki tüm bölümleri sağ tık ile Birimi Sil seçeneğinden silin.

Ayrılmamış 465 GB siyah olan bölümü sağ tık > yeni basit birim > ileri > ileri > ileri seçenekleriyle yeni bölümü oluşturun. Böylece eski Windows kurulu 500 GB harddiskiniz tek bölüm depo şeklinde olacak. Sürücü harfi atayarak artık SSD'de tutulmaması gereken verilerinizi orada saklayabilirsiniz veya oyunları oraya kurabilirsiniz.

500 GB harddiskinizdeki tüm önemli verilerinizi SSD'ye bir klasör içerisinde toplayın.

Ardından Disk 1 yazan 500 GB diskindeki tüm bölümleri sağ tık ile Birimi Sil seçeneğinden silin.

Ayrılmamış 465 GB siyah olan bölümü sağ tık > yeni basit birim > ileri > ileri > ileri seçenekleriyle yeni bölümü oluşturun. Böylece eski Windows kurulu 500 GB harddiskiniz tek bölüm depo şeklinde olacak. Sürücü harfi atayarak artık SSD'de tutulmaması gereken verilerinizi orada saklayabilirsiniz veya oyunları oraya kurabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Dediklerinizi aynen uyguladım sanırım oldu.

disk1.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı