Hazır sistemimde SSD ve HDD takılı olarak aldım. SSD içinde Windows yüklü geldiği için disk yönetimi kısmında görünüyor fakat HDD görünmüyor. Sorunun kabloları ile mi olduğunu da bilmiyorum. Arka kapağını açıp fotoğrafını çekip, bilen birilerine danışmak istedim. Anlayışınız için teşekkürler.
Cahilliğimden dolayı kusura bakmayın, SATA kablosu hangisi? Takılı mı yoksa bir yerden alıp bağlamam mı gerekecek? Alıp takmam gerekiyorsa resimde ki kablonun ucu ile mi bağlamalıyım?
Cahilliğimden dolayı kusura bakmayın, SATA kablosu hangisi? Takılı mı yoksa bir yerden alıp bağlamam mı gerekecek? Alıp takmam gerekiyorsa resimde ki kablonun ucu ile mi bağlamalıyım?
L şeklinde bir giriş var. SATA kablon varsa oraya takacaksın yoksa sendeki HDD, SATA2 ya da SATA3 (HDD üzerinde yazar) ise ona göre SATA kablosu alman gerekiyor.
Dark SATA3 50cm HDD/Optik Kilitli Data Bağlantı Kablosu en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Eki Görüntüle 371021
L şeklinde bir giriş var. SATA kablon varsa oraya takacaksın yoksa sendeki HDD, SATA2 ya da SATA3 (HDD üzerinde yazar) ise ona göre SATA kablosu alman gerekiyor.
Dark SATA3 50cm HDD/Optik Kilitli Data Bağlantı Kablosu en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Kasanın içinde resimde işaretlediğim sokete uygun boşta kablo varsa vardır yoksa SATA3 data kablosu almanız gerekiyor. Gösterdiğiniz kablo SATA kablosu değil.
Peki, bu konularda oldukça cahilim. Yukarıda resmi olan kabloyu, işaretlediğiniz kısma denedim ve oraya girmedi. Önerdiğiniz ürünü sipariş ettim. O gelince diğer ucunu PSU ya mı anakarta mı takmam gerekiyor? Ve elimde bulunan kablo SATA kablosu mudur? Anakart üzarin de şu yuvalara mı takmam gerek? Yanlış bir şey yapmak istemediğimden detaylıca sormak istedim. Yardımlarınız için teşekkürler.