Disk yönetiminde oluşan hata

533388

Hectopat
Makaleler
2
SSD'mi böleceğim ama bölünmüyor. Daha önceden de bu sorunu yaşamıştım 1 hafta sonra denediğimde düzelmişti. Bunun bir çözümü var mı veya program var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    106,5 KB · Görüntüleme: 43
Ekran görüntüsünde bir hata yok. Sağdaki C: birimine sağ tıklayıp birimi küçült diyerek devam etmeyi deneyin olmuyorsa durumu daha detaylı anlatın.

Şimdi daha açık oldu.

Diskin küçültülememesinin ana nedeni, birimi küçültmeye çalışırken diskte "taşınamayan" dosyaların bulunmasından kaynaklı. Diskin ve işletim sisteminin birlikte çalışma mantığına göre bazı dosyalar bilgisayar açıkken taşınmaz ve kilitlenir.

Bu "taşınamayan" dosyaların bazıları virtual memory/pagefile/sistem yedekleme gibi dosyalar diyebiliriz. Bilgisayar normal çalışma durumunda bu dosyaları kilitler. Sizin diskinizin kısmen boyutunun küçük olmasından kaynaklı bu dosyaların belli bölümü o belirtilen 7600 MB'dan sonra başladığı için en fazla o kadar küçültme alanı veriyor. Karşılaştığınız sorunun temel nedeni bu.

Çözümü paylaşacağım ama sistemde ya da dosyalarda oluşan herhangi bir hatada sorumluluk kabul etmiyorum. Uygularken tamamen sorumluluk size ait. Yazılanları uygularsanız bir sorun olacağını sanmıyorum.

1. Çalıştır'ı açın (Windows+R kısayolu). Aşağıdakini yapıştırın.
    Kod:
    %windir%\system32\SystemPropertiesPerformance.exe
  2. Sekmelerden Gelişmiş tıklayın.
  3. Sanal bellek grubu altında Değiştir tıklayın.
  4. Buradaki ayarların ekran görüntüsünü alın çünkü ileride aynı ayarlara geri dönmeniz gerekebilir.
  5. Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet seçeneğini devre dışı bırakın.
  6. Disk belleği dosyası yok tıklayın ardından Ayarla tıklayın.
  7. Sistemi yeniden başlatın.

Defraggler gibi bir yazılım ile diskteki dosyalar arası ayrışmayı kaldırın. Bu disk için küçültebileceğiniz maksimum alanı yeniden yapılandırır. Daha sonra diski küçültmeyi deneyin.

Son olarak pagefile dosyasını eski boyutuna sıfırlamanız gerekiyor bunu aldığınız ekran görüntüsüyle yapın. Geri almadığınız takdirde bu durum potansiyel olarak önemli performans sorunlarına neden olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…