Windows kurulum USB'si varsa ve BIOS'a giriliyorsa onunla deneyin. Bir bilgim olmadığından size de sormuş oldum.
Hocam merhaba yeniden.
Sorun çözüldü ama farklı bir yol izledim, anlatayım.
Live Linux USB'si hazırlarken BIOS ekranına gelememe sorunu ile karşılaşmıştım bildiğiniz gibi. O esnada, birkaç kez denemiş olduğum chkdsk sonuç verdi ve diskimin içine girip dosyalarıma ulaşabilmemi sağladı.
Dosyalarıma ulaşabiliyordum ama sorunum çözülmemişti, çünkü hala disk kullanımım görev yöneticisinden %100 gözüküyordu. Bu da; anlık droplar, kasmalar ve birtakım problemlere yol açıyordu. Neyse, yine de Live Linux deneyimlemek için USB yolundan gitmeye çalıştım ama bilgisayarın "anormal" durumundan ötürü BIOS'a ulaşamadım. Ben de diğer yoldan ilerledim.
Verilerimi harici bir diske atıp, diski genişletmeye ve ardından formatlamaya karar verdim. Zaten sorunum 200+100 ayrılmış şeklindeki, 100'lük kısımdaydı.
Verilerimi aktarmam yaklaşık 20 saat kadar sürdü. Sanırım HDD'nin eski ve anormal durumda olmasından dolayıydı. Daha sonra verilerimi kontrol edip, bir eksik olmadığı kanaatini getirdikten sonra diskimi genişletip tek parça haline getirip, biçimlendirdim.
Ve sonuç:
Bilgisayarım eski haline geldi, çözüldü.
Saatler sonra yeni güncelleme;
Sorun çözüldüğünü sanmışım meğer sadece. Oyunlarda drop yemeye devam ediyorum. Hatta, bilgisayarımda "anormal" şeyler olmaya devam ediyor. Bazı yerlerde gereksiz bug'lar ve hatalar oluyor, çalışmıyor falan.
Sanırım diski çıkartacağım bilgisayarımdan, çöp oldu. Yaani, umarım çöp olmuştur çünkü SSD sıkıntılıysa, vah başıma...
...