Diski tamamen biçimlendirme

turkishmarksman

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
SAMSUNG HD322HJ 320 GB modelli bir HDD'im var ve Windows 10 kurulu. Nasıl tamamen biçimlendirebilirim? (Başka bir PC'ye harici HDD olarak takıcam içinin boş olması gerekiyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskparttan yapabilirsin.

Komut istemini yönetiçi olarak çalıştır.
diskpart yazılarak devam edilir.
list disk komutu girilerek bağlı diskler görüntülenir. Buradan hangi disk ise seçeceğin disk onu seçmen gerekiyor şu şekilde mesela senin sileceğin HDD diyelim ki disk 2.
select disk 2 yazacaksın ardından.
clean komutu girilerek disk temizleyeceksin daha sonra.
create Partition primary ile birincil bölüm oluşturacaksın daha sonra.
Oluşturulan bölümü seçmek için select Partition 1 komutu gireceksin daha sonra.
format fs=NTFS quick yazarak diski NTFS formatında biçimlendireceksin.
Ardından.
assign letter=h burada ki h harfi yerine boş olan bir şey yazabilirsin sürücüye isim vereceksin ve olay bitecek.

////: Baska bir PC'de harici olarak bağlayacaksan direkt bağladığın PC'de disk yönetiminden biçimlendir de yapabilirsin. Hangisini yapmak istersen.

Başka PC'ye depolama olarak tak. Ondan boot etmediğin sürece sorun yok. Disk yönetimine girer formatlarsın.

Disk yönetimi derken şimdi HDD'yi çıkartıp yeni kasaya takıp çalıştırırsam sıkıntı çıkmazmı sonuçta ikisindede işletim sistemi yüklü nasıl disk yönetiminden biçimlendir yapabilirim?

taktığın bilgisayarda bios dan boot edeceğin disk i seçersen sıkıntı olmaz
SAMSUNG HD322HJ değilde sistemde olan disk ile baslatican sistremini bios dan seçip

taktığın bilgisayarda bios dan boot edeceğin disk i seçersen sıkıntı olmaz
SAMSUNG HD322HJ değilde sistemde olan disk ile baslatican sistremini bios dan seçip
Dostum bu konularda biraz cahilim acaba youtubeda falan bir video varmı atarmısın sana zahmet?

Dostum bu konularda biraz cahilim acaba youtubeda falan bir video varmı atarmısın sana zahmet?

anakartının markasını ve modelini söylersen ona göre bios arayüzüne uygun atayım

imzanda ki gigabyte anakart ile benzer bir bios bak burada ki bios features de altta boot option var ordan biçimlendirmek istedğin degil de digerini al 1. sıraya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…