Diskim sorunlu mu?

Yiğit baki

Hectopat
Daha fazla  
Mehaba arkadaşlar benim bir sorunum var eski kasamdaki hard diski 2.ci disk olarak kullanıyorum. Disk yaklaşık olarak 10 yıllık HD Tune programı ile kontrol ettiğimde sonuçlar bu şekilde çıktı. Ciddi bir şey var mı ve düzeltebilir miyim?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    16,8 KB · Görüntüleme: 51
Mehaba arkadaşlar benim bir sorunum var eski kasamdaki hard diski 2.ci disk olarak kullanıyorum. Disk yaklaşık olarak 10 yıllık HD Tune programı ile kontrol ettiğimde sonuçlar bu şekilde çıktı. Ciddi bir şey var mı ve düzeltebilir miyim?
Diskiniz 60 derecede çalışıyor, yani çok tehlikeli bir sıcaklık. HDD soğutucu alabilirsiniz.

Senin HDD'de ısınma sorunu var bir temizlik yap kasana havalandırmayı kabloları düzenle.
HDD kablosunu değiştir veri hatası da mevcut.

Alternatif çözüm önerileri. Yoksa gidip yenisi almak tabii ki daha iyi bir seçenek.

Yalnız hocam isterseniz fan koyun ister kablo değiştirin bir değişim sağlamaz yalnız sıcaklık değeri sıkıntılı veri kaybı ya da çökme olabilir eğer imkanı varsa yeni SSD alsın bence. Demek istediğim yapılan masrafların hiçbir yararı olmayacaktır.

Mesajlarınız için teşekkürler. Normalde kasamda Adata'nın 240GB'lık SSD'sini kullanıyorum. Onda böyle bir sorun yok ve kasa mı her ay olarak hava kompresörü ile temizliyorum. Büyük ihtimalle disk çok eski olduğu için bu sorunlar var. Bu durumda yapabileceğim bir şeyler var mı? Yoksa böyle kalsın mı?
Bu da kasamdaki Adata diskin sonuçları:

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    11,6 KB · Görüntüleme: 116
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı