Mehaba arkadaşlar benim bir sorunum var eski kasamdaki hard diski 2.ci disk olarak kullanıyorum. Disk yaklaşık olarak 10 yıllık HD Tune programı ile kontrol ettiğimde sonuçlar bu şekilde çıktı. Ciddi bir şey var mı ve düzeltebilir miyim?
Mehaba arkadaşlar benim bir sorunum var eski kasamdaki hard diski 2.ci disk olarak kullanıyorum. Disk yaklaşık olarak 10 yıllık HD Tune programı ile kontrol ettiğimde sonuçlar bu şekilde çıktı. Ciddi bir şey var mı ve düzeltebilir miyim?
Kırmızı olanlar bozuk anlamına geliyor Disk fazla sıcak düzeltilebilir mi bilemiyorum ama hasar verebilir ve veri kaybı olabilir. Önerim diski değiştirmeniz ya da müsait alan varsa üstüne bir fan koyup deneyebilirsiniz.
Evet haklısınız, bütçesi var ise 500 gb ssd alabilir bence. Hem performans artar, anakart sata 3 destekliyorsa sata 3 kablo ile takarsanız fark dahada yükselir.
Yalnız hocam isterseniz fan koyun ister kablo değiştirin bir değişim sağlamaz yalnız sıcaklık değeri sıkıntılı veri kaybı ya da çökme olabilir eğer imkanı varsa yeni SSD alsın bence. Demek istediğim yapılan masrafların hiçbir yararı olmayacaktır.
Mesajlarınız için teşekkürler. Normalde kasamda Adata'nın 240GB'lık SSD'sini kullanıyorum. Onda böyle bir sorun yok ve kasa mı her ay olarak hava kompresörü ile temizliyorum. Büyük ihtimalle disk çok eski olduğu için bu sorunlar var. Bu durumda yapabileceğim bir şeyler var mı? Yoksa böyle kalsın mı?
Bu da kasamdaki Adata diskin sonuçları: