Çözüldü Diskimdeki 194 GB'lık alanı kullanamıyorum

• Konuyu başlatan hash
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.062
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hash

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarımı ilk aldığımda sadece HDD vardı, Windows'u ona kurmuştum sonra SSD alıp takınca Windows'u (sadece C'yi HDD'yi C ve D olarak bölmüştüm) Macrium Reflect programı ile yeni SSD'me (disk 1) klonladım. Diski klonlayınca önceki harddiskimdeki C kısmını da direkt birimi sil diyerek sildim geri biçimlendiririm diye ancak şu an hiçbir şekilde biçimlendiremiyor veya D ile birleştiremiyorum ben bu alanı nasıl kullanırım?

1609920270438.png

Biçimlendirmeye veya D'yi genişletmeye çalışınca verdiği hata bu:

1609920606989.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu programla "D:" kısmını dinamik diskten temel diske dönüştür. Sonra o kısımları birleştirebilirsiniz. Aynı sorun bende de olmuştu.
Teşekkürler yardımınız sayesinde kullanılamayan 194 GB'lık alanı geri kazandım ancak bu sefer ikisi de dinamik diski oldu, sanırsam efi sistem dosyası bölümü yüzünden. O efi kısmını da aradaki sildiğim kurtarma bölümü gibi silme şansım var mı?
1609924013599.png

Dinamik diski temel diske dönüştürebilirsiniz programla.

Aynı zamanda EFI kısmını da silebilirsiniz programla ama Windows'un olduğu disk ise sistem açılmayabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı