Kayra342727
Hectopat
Bilgisayarcı bana disklerin sıcaklığı ileride sorun çıkartabilir dedi, sizce nasıl sıcaklık?
50 dereceye kadar bir sorun yaratmaz. Lâkin SATA SSD'nin 49 derece görmesi de bana pek normal gelmedi açıkçası. Nedeni ise M2 SSD'lerden daha serin çalışırlar. Yüklü (20-30GB) dosya aktarırken maksimum kaç dereceye çıkıyor disk sıcaklığın ona bakmak lazım. HDD'lerin sıcaklıklarında bana göre sorun olmadığı için onu karıştırmayacağım.Bilgisayarcı bana disklerin sıcaklığı ileride sorun çıkartabilir dedi, sizce nasıl sıcaklık?
Eki Görüntüle 2223316
Hocam yükte 51 dereceydi, fan taksam düzelir mi?50 dereceye kadar bir sorun yaratmaz. Lâkin SATA SSD'nin 49 derece görmesi de bana pek normal gelmedi açıkçası. Nedeni ise M2 SSD'lerden daha serin çalışırlar. Yüklü (20-30GB) dosya aktarırken maksimum kaç dereceye çıkıyor disk sıcaklığın ona bakmak lazım. HDD'lerin sıcaklıklarında bana göre sorun olmadığı için onu karıştırmayacağım.
Fan takman bana göre pek bir etki etmez.Hocam yükte 51 dereceydi, fan taksam düzelir mi?
Yani SSD bozulmaz değil mi hocam?Fan takman bana göre pek bir etki etmez.
Samsung Sata SSD var bende 870QVO ve Steam diskimdir. Biraz önce Mortal Kombat 11'i Sata SSD'ye yükledim. 36 derece görmüş SSD. Yani demem şudur ki Sata SSD'ler fazla ısınmaz. Sıcaklığa takılıyorsan bence SSD değiştir daha bilindik marka alarak yani. Ama o elindeki SSD 50-70 dereceyi görmüyorsa hiç ellemene gerek yok. Bozulmaz yani. Napar dersen SSD performanstan düşer sadece o kadar.
Eki Görüntüle 2223340
Hayır hızlıca bozulmaz. Önemli verin varsa başka diske kopyalayarak yedekleme yap sadece. Önemli dosyalarını da o SSD'de barındırma yeterlidir senin için. O SSD gittiği kadar gitsin. Gittiği zaman da SSD değiştirirsin. Diğer parçalarına da bir problem yaratmaz.Yani SSD bozulmaz değil mi hocam?
Anladım hocam çok teşekkür ederim Allah razı olsun.Hayır hızlıca bozulmaz. Önemli verin varsa başka diske kopyalayarak yedekleme yap sadece. Önemli dosyalarını da o SSD'de barındırma yeterlidir senin için. O SSD gittiği kadar gitsin. Gittiği zaman da SSD değiştirirsin. Diğer parçalarına da bir problem yaratmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.