Diskte 160 GB yer kaplayan dosya nasıl bulunur?

KrofeSSionall

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi Sosyaller. 240GB SSD kullanıyorum bilgisayarımda bir tek LoL, Valorant ve Mount and Blade Warband yüklü uygulama olarak Discord, Origin, Steam, Epic Games, Ubisoft Connect, Blue stack(coc ve Rise of kingdoms yüklü) onun dışında pek bir ağır uygulama yok (MSI Afterburner CPU Z gibi hafif programlar var) bunlar nasıl 160GB yer kaplıyabiliyor? Valorant 25GB LoL 15GB Warband 2 GB toplamda 32 GB uygulamalarla 50GB varsayalım Windows 110GB mı yer kaplıyor yoksa bilgisayarımda saklı bir şeyler mi var?

Glary Utilities 5 yazılımını indirip disk çözümlemesi yaptırın. Seçtiğiniz sürücü veya klasörde hangi dosya ne boyut yer tutuyor anında görebilirsiniz.

Ayarlar, sistem, depolama.
Burada liste çıkması gerek.

Takas dosyası olabilir.

Wiztree ile tarat orada ayrıntılı olarak göreceksiniz hangi dosya ne kadar yer kaplıyor. Tek tek alt klasörlere de girebilirsiniz.

Ayarlar, sistem, depolama.
Burada liste çıkması gerek.

Windirstat ya da treesize gibi uygulamalar ile bakabilirsin.

Windows zamanla şişer. Ayrıca tam olarak 240 değildir muhtemelen. Disk temizleme kısmından, sistem dosyalarını temizleme yardımcı olabilir, bazen orada güncelleme ve geri yükleme noktaları birikiyor.

1654888578804.png

Hocam treesize testi yaptım ve böyle çıktı 131GB kullanılan alan var bunun sadece 60GB Windows ve oyunlarım geri kalan 71GB görüntüdekiler bunlardan hangilerini sistem dosyaları hangilerini silebilirim?

Eki Görüntüle 1415495

Hocam treesize testi yaptım ve böyle çıktı 131GB kullanılan alan var bunun sadece 60GB Windows ve oyunlarım geri kalan 71GB görüntüdekiler bunlardan hangilerini sistem dosyaları hangilerini silebilirim?

Ok işaretlerine tıklayıp, klasör klasör içindekilere bakarak hangi dosyada sıkıntı var bulabilirsin. Şu an en çok boyutu Riot oyun klasörü aldığı gözüküyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı