Diskte az yer kaplayan hafif Linux dağıtımı önerisi

Arnadimo

Hectopat
Yer
Kro
Daha fazla  
Arkadaşlar, depolama alanım sınırlı. O yüzden diskte kapladığı alan 800 MB'ı geçmeyen bir Linux dağıtımı istiyorum, sanal makine üzerinden kullanacağım. Slax Linux ve Puppy Linux önermezseniz sevinirim.

Diskiniz bu kadar sınırlıysa dağıtım kurmanın bir anlamı yok, zaten kurulmaz ama kurulmayan dağıtımları kullanabilirsiniz.
Örneğin Porteus kurulmadan çalışıyor, hatta halen öyle mi bilmiyorum ama ISO dosyasını indirmeden içinde ne olacağını kendin seçiyorsun. Ben indirdiğim sıralar ortalama 100 MB falan bir boyutu oluyordu.

800MB'ı geçmemesi için milattan kalması gerek. Arch Linux'u en sade şekliyle kurmaya kalksan dahi zar zor kurtarır. Eğer bu dediğin dağıtımlar önerilmeyecekse geriye sadece Gentoo, LFS gibi alternatifler kalıyor ki onların da senin durumun için mantıklı olduğunu hiç sanmıyorum.

800 MB'a bir GNU/Linux dağıtımı kurmak neredeyse imkansız. Zaten kursanız bile neredeyse hiçbir şey kurulup kullanılabileceğini de zan etmem. Keza kullanıdığım ve bildiğim en hafif GNU/Linux dağıtımı olan Arch Linux'un ISO dosyası bile 682.3 MB.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı