C diskine sağ tıklayıp özelliklere girdiğimde 139 GB dolduğunu gösteriyor. Ama C diskine girip dosyaların toplam boyutuna baktığımda 93 gösteriyor. Ne yapmam gerek?
2 Saat kadar önce bende aynı durumdan konu açtım.
M.2 SSD'de diskte 220 gözüküyor. Dosyaların toplam boyutu ise 170 GB gözüküyor. Tam 50 GB'lık bir kayıp var bende.
Takipteyim.
2 Saat kadar önce bende aynı durumdan konu açtım.
M.2 SSD'de diskte 220 gözüküyor. Dosyaların toplam boyutu ise 170 GB gözüküyor. Tam 50 GB'lık bir kayıp var bende.
Takipteyim.
İndirmelerin oluşturduğu boş ön bellek alanları, gizli dosyalar ve windows kurtarma için ayrılmış alanından kaynaklı olabilir. Bu görünmeyen alanları Dosya özellikler yanlış tarıyor olabilir.
Bağlantıdaki yöntemleri uygulayarak, çöp dosya temizliği yapabilirsiniz.
110 GB'lık bir SSD kullanıyorum. Artıdan 250 GB'lık bir HDD kullanıyorum. Genelde programlarımı veya oyunlarımı HDD'ye kurarım, fakat şöyle bir sorunum var 110 GB'lık SSD'imde yaklaşık 10 GB boş alan vardı ve sadece CS kuruluydu. CS'yi sildim şu an 36 GB boş alanım var fakat anlamadığım şey şu...
Benzeri başıma gelmişti, 1 TB HDD 1 gün önce 600 GB boş derken ertesi gün 500 GB doş diyordu. Meğerse Microsoft Store'dan indirdiğim oyunlar, yazılımlar vs. alan kaplıyormuş ama orda görünmüyormuş. Benzeri olabilir bilgin olsun.
Sistem dosyalarını temizle butonuna bastığınızda çok sayıda gizli dosya göreceksiniz. Update yedekleri, sistem yedeği gibi dosyalar gizli şekilde C'de tutuluyor. Bunlar da ön bellek dosyalarıyla yan yana gelince şiştikçe şişiyor.