Diskteki dosyalara erişim sağlamayan HDD bozuk mudur?

Yer
Malatya
SSD veya HDD modeli
Seagate Baraccuda 4TB 5400RPM
Oyunları indirmek için kullandığım bir 4TB'lık disk var. 2021'de almıştım 3 senedir kullanıyorum. Bazen durduk yere diskteki hiçbir dosyaya veya belgeye erişemiyorum. Var olmayan aygıt belirtildi tarzı bir uyarı mesajı alıyorum (daha önce de konusunu açmıştım fakat net bir çözüm bulamamıştım) ama BIOS'ta ve dosya gezgininde gözüküyor. İçini açıp kabloları tak çıkar yaptıktan sonra düzeliyor bir şekilde (bazen düzelmiyor, 1-2 saat bekledikten sonra düzeliyor). CrystalDiskInfo'da da sağlık durumu dikkat. Tam olarak sorun nedir sizce? (Not: Bilgisayarı kullanırken arada bir 3 kere art arda minik takılma sesi geliyor, CD okuyucuda problem olabilir mi sizce?)

1712420662030.png

Son düzenleyen: Moderatör:
HD Tune ile bad sector taraması yapabilirsiniz. 4TB disk için biraz uzun sürebilir ama bad sector varsa LLF ile o kısımlari devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.
Hocam bu ne demek oluyor tam olarak :D ?
1712422857250.png

2-3 saniyede tarayıp bitiyor. HDD'de dosya açıp ekleyebiliyorum ama.

HDD tekrardan gitmiş sanırım, oyun açamıyorum ve CrystalDiskInfo'da gözükmüyor.

Hocam bu ne demek oluyor tam olarak :D?
Eki Görüntüle 2161010
2-3 saniyede tarayıp bitiyor. HDD'de dosya açıp ekleyebiliyorum ama.

HDD tekrardan gitmiş sanırım, oyun açamıyorum ve CrystalDiskInfo'da gözükmüyor.

Bu kadar kısa sürede diski taraması imkansız. Muhtemelen bağlantı sorunu yüzünden. Diskin ısısı nasıl? Disk sabit duruyor mu? Bir de diskin bağlantısını değiştirme şansınız varsa farklı bir SATA ile deneyin.

Bu kadar kısa sürede diski taraması imkansız. Muhtemelen bağlantı sorunu yüzünden. Diskin ısısı nasıl? Disk sabit duruyor mu? Bir de diskin bağlantısını değiştirme şansınız varsa farklı bir SATA ile deneyin.
Isı normal derecelerde. Farklı SATA ile denedim fakat değişen bir şey yok. Disk okuyucu hasar gördü sanırım, kasayı bilgisayarcıya gönderdim sorun çözülürse tekrar dönerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı