vicentebeug
Hectopat
Daha fazla
İyi günler. Yaklaşık 2 haftadır karşılaştığım çok can sıkıcı bir sorunum var. İnternetteki tüm çözüm önerilerini denememe rağmen sorunumu giderebilmiş değilim. Sorunum şu ki eğer bilgisayarım açıkken hiçbir işlem yapmazsam yani sadece müzik dinlersem mouseı bile hareket ettirmezsem şu hataları almaktayım:
-Display driver stopped responding and has recovered succesfully
-The operation system microsoft windows has been blocked from accessing graphics hardware
Örneğin online oyunlarda oyun ararken o süre zarfında bilgisayarda hiç bir işlem yapmazsam siyah ekran veriyor ve bilgisayarı açıp kapatmazsam düzelmiyor. Bilgisayarım monster abra a5 v1.1.2. Fan temizliğine çok özen gösteririm ısınma sorunum yok. İşin en can sıkıcı tarafı 8 9 saat aralıksız oyun oynuyorum hiçbir sıkıntı yok ama bilgisayarı hiç bir işlem yapmadan 5 dakika bıraktığımda yukarda söylediğim hataları alıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
- Intel Core i7 4710MQ CPU (8 CPUs) @2.50-3.50 GHz
- RAM 8GB
- 64 bit operating system
- Nvidia GTX 860m ekran kartı 2GB
- Intel HD Graphics 4600 , 1GB
Denediğim çözüm önerileri :
-Display driver uninstaller ile intel ve nvdia ekran kartlarının ikisinide tamamen kaldırdım.
-Intelin sitesinden en güncel driver ı indirip kurdum, Nvidia nın 365.10 (son sürüm) ve 361.90 sürümlerini kurup denedim.
- BIOS update yaptım.
- TdrDelay denedim.
-DirectX güncel.
- CPU ve GPU sıcaklıkları gayet normal Nvidia Inspectorle ölçtüm 36 - 40 derece arasında.
-Display driver stopped responding and has recovered succesfully
-The operation system microsoft windows has been blocked from accessing graphics hardware
Örneğin online oyunlarda oyun ararken o süre zarfında bilgisayarda hiç bir işlem yapmazsam siyah ekran veriyor ve bilgisayarı açıp kapatmazsam düzelmiyor. Bilgisayarım monster abra a5 v1.1.2. Fan temizliğine çok özen gösteririm ısınma sorunum yok. İşin en can sıkıcı tarafı 8 9 saat aralıksız oyun oynuyorum hiçbir sıkıntı yok ama bilgisayarı hiç bir işlem yapmadan 5 dakika bıraktığımda yukarda söylediğim hataları alıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
- Intel Core i7 4710MQ CPU (8 CPUs) @2.50-3.50 GHz
- RAM 8GB
- 64 bit operating system
- Nvidia GTX 860m ekran kartı 2GB
- Intel HD Graphics 4600 , 1GB
Denediğim çözüm önerileri :
-Display driver uninstaller ile intel ve nvdia ekran kartlarının ikisinide tamamen kaldırdım.
-Intelin sitesinden en güncel driver ı indirip kurdum, Nvidia nın 365.10 (son sürüm) ve 361.90 sürümlerini kurup denedim.
- BIOS update yaptım.
- TdrDelay denedim.
-DirectX güncel.
- CPU ve GPU sıcaklıkları gayet normal Nvidia Inspectorle ölçtüm 36 - 40 derece arasında.
Son düzenleyen: Moderatör: