Display Port kablo vs HDMI kablo

MaskeliÇilek

Hectopat
Merhabalar, RX590 ekran kartım var ve yeni bir monitör almayı düşünüyorum. Sizce hangi kabloyu kullanmalıyım, hangisi daha avantajlı olur? Önerdiğiniz kabloları atabilir misiniz?

DP daha iyi olur. Monitörün kutusundan genelde kablo çıkar. Kablo gelmezse bakarsınız. Paggue en kaliteli kablodur.

Kesinlikle Display Port. Kabloyu bilindik markalardan tercih edebilirsiniz.
Teşekkürler, bilindik markalar hakkında bilgi sahibi değilim. Öneriniz nedir?
DP daha iyi olur. Monitörün kutusundan genelde kablo çıkar. Kablo gelmezse bakarsınız. Paggue en kaliteli kablodur.
Teşekkür ederim, almayı düşündüğüm monitör Philips 242E2FA modeli. Sanırım sadece HDMI kablo çıkıyor.

Monitörün kendi DP ve HDMI kablolarını kullanabilirsin ve RX590 Full HD çözünürlük için uygun bir kart olduğundan DP 1.2 veya HDMI 2.0 ve üstü olduğu sürece bu çözünürlükte min. 144Hz elde edebilirsin.

Monitörünüz ve ekran kartınız (ikisi birden) DP 1.4 uyumlu ise :
Monitörünüz veya ekran kartınızdan birisi (ikisi birden de olabilir) DP 1.2 uyumlu ise:

Kilit yoksa HDMI 1.4 ile de alınabiliyor ki konu sahibinin monitörü 144Hz değil.

Kutu içinden çıkan HDMI kablosu işinizi görür. G-Sync kullanmayacaksınız, Display Port gücüne ihtiyacınız da yok.

Kilit yoksa HDMI 1.4 ile de alınabiliyor ki konu sahibinin monitörü 144Hz değil.

Kutu içinden çıkan HDMI kablosu işinizi görür. G-Sync kullanmayacaksınız, Display Port gücüne ihtiyacınız da yok.
Monitörün ne olduğundan konudaki ilk mesaj itibarıyla haberim yoktu, iyi senaryoyu özetledim. Üstelik HDMI 1.4 ile 120 Hz frekans da gayet yeterli zira insan gözü bu aralıktaki 24 Hz farkı rahatlıkla ayırt edebilecek bir donanım değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…