Display Port sorunu ekran kartindan midir monitorden mi?

Uzun zaman 144 Hz monitörümde Display Port kullandım sonra bir yemeğe gittim geldim monitör yeşil. Memory Recalle bastım düzeldi fakat bir terslik vardı oyunlarda kasıyordu ve LOL'de görüntü kırılması (V-Sync açarsan geçer dedikleri problem) ve şekil hatlarında kamerayı kaydırırken gölgelenme sanırım siyah çizgiler oluşuyordu. Monitör ayarlarından tepki süresini Ultra Fast'ten standarda çektim fakat LOL'de bu siyahlanma gitmişti ama kamerayı kaydırırken bu sefer kasma hafif takılma problemi olmuştu normalde PUBG'de Ultra'da hiç kasmayan bilgisayarım ufak tefek sürekli FPS düşmesi yiyordu. Ertesi sabah eğer monitörde Display Port girişinde problem varsa diye HDMI taktım.(Normalde Display Port kablosu taktığınızda monitöre görüntü 3 kere gidip gelip sonra geliyordu fakat HDMI takınca tekte geldi) Yani sorun Display Port girişiyle ilgili sizce bu monitörde midir ekran kartında mıdır? (Başka DP kablosu takınca da aynısı oluyor kabloyla ilgili değil)

HDMI ile oyun oynarken eski performansı yakalıyor musun ? Lolde görüntü kırılmaları falan oluyor mu ?
Hdmi ile denedim görüntü kırılması olmuyor ama kasma devam ediyor yine pubg falan gibi oyunlarda.
Kaliteli DP kablosu ile denedin mi?
evet 2 tane dp kablom var biri monitörün biri forumda herkesin tavsiye ettiği tek adam gibi 144 hz verebilen dp kablosu ve ikisinde de aynı.

HDMI da da performans kaybı var ise sorun ekran kartında veya sistemin herhangi bir yerinde gibi görünüyor ama şansınız var ise başka bir monitör veya televizyonda da performansa bakabilirsiniz.

HDMI'da da performans kaybı var ise sorun ekran kartında veya sistemin herhangi bir yerinde gibi görünüyor ama şansınız var ise başka bir monitör veya televizyonda da performansa bakabilirsiniz.

Yok Display Port kullanırken de kasıyor HDMI kullanırken de fakat dediğim gibi her şey monitörün yeşil olmasıyla başladı sonra fabrika ayarlarına döndürdüm yeşillik gitti ama bu kasma problemleri çıkmaya başladı

HDMI'da da performans kaybı var ise sorun ekran kartında veya sistemin herhangi bir yerinde gibi görünüyor ama şansınız var ise başka bir monitör veya televizyonda da performansa bakabilirsiniz.

Bu arada gariplik şu FPS'de düşme yok sırf takılıyor hareket ettirdiğinde bir oyunda ekranı. Akıcılık yok yani FPS 144 ve üstü seyrediyor bu yüzden monitörden olduğunu düşünüyorum
Arkadaşlar bu arada eklemeyi unutmuşum FPS'te hiçbir problem yok oyunda donmalar ve kamerayı hareket ettirirken takılmalar var. Monitörden olma ihtimalini yüksek gibi görüyorum yanlış mıyım?

Son düzenleme:
HDMI ile denedim görüntü kırılması olmuyor ama kasma devam ediyor yine PUBG falan gibi oyunlarda.

Evet 2 tane DP kablom var biri monitörün biri forumda herkesin tavsiye ettiği tek adam gibi 144 Hz verebilen DP kablosu ve ikisinde de aynı.

Abi yazıyı okurken ikidir telefonun üstünde kirpik var diye silip duruyorum o nasıl profi resmi ya 🤦

Yok DisplayPort kullanırken de kasıyor HDMI kullanırken de fakat dediğim gibi her şey monitörün yeşil olmasıyla başladı sonra fabrika ayarlarına döndürdüm yeşillik gitti ama bu kasma problemleri çıkmaya başladı

Bu arada gariplik şu FPS'de düşme yok sırf takılıyor hareket ettirdiğinde bir oyunda ekranı. Akıcılık yok yani FPS 144 ve üstü seyrediyor bu yüzden monitörden olduğunu düşünüyorum
Arkadaşlar bu arada eklemeyi unutmuşum FPS'te hiçbir problem yok oyunda donmalar ve kamerayı hareket ettirirken takılmalar var. Monitörden olma ihtimalini yüksek gibi görüyorum yanlış mıyım?

Aynı problem bende de var. Nasıl çözdün acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı