Display Port ve HDMI Üzerinden Monitöre Ses Gelmiyor

Erkut Özgür

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı ilk aldığımda elimde bir tane markasız monitör, bir tane de Philips televizyon vardı. HDMI ile bilgisayarı bağladığımda hiçbir şekilde ikisinden de ses alamıyordum. Ben sorunu harici hoparlör kullanarak çözdüm. Fakat bugün yeni monitörümü (AOC Q27G2U) DisplayPort üzerinden bağladığımda yine ses alamadığımı gördüm. Bunun sebebi ne olabilir ?

Sistemim | İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X | Anakart: MSI X570-A PRO | Ekran Kartı: Sapphire Radeon RX 5500 XT Nitro+ OC | RAM: GSKILL 16GB (2x8) Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 | SSD: Samsung 1TB 970 EVO NVMe M.2 | Kasa ve Güç Kaynağı: Cooler Master Masterbox MB511 RGB - 650W 80+

Monitör: AOC Q27G2U

Ekran kartı sürücüsü: 20.7.2

Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

O monitör de hoparlör olduğuna emin misiniz? Çünkü monitör de hoparlör yoksa ses alamazsınız.

Monitör'ünüzün Driver'ını yükleyip deneyin...
Denedim, olmadı...

Eki Görüntüle 639584
Bu kısımdan monitörünü seçmeyi dene, sorunun çözülmesi lazım.

Eki Görüntüle 639585
Düzenleme: Monitöründe hoparlör yokmuş.
O monitör de hoparlör olduğuna emin misiniz? Çünkü monitör de hoparlör yoksa ses alamazsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodan görebileceğiniz gibi monitörde hoparlör var. Onu geçtim, hadi hoparlör yok monitörde, televizyonda da mı hoparlör yok ?

Sorunu çözebildiniz mi aynı sorun bende de var. Monitörden ses gelmiyor yardımcı olabilecek var mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Sorunu çözebildiniz mi aynı sorun bende de var. Monitörden ses gelmiyor yardımcı olabilecek var mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Aygıt yöneticisinde "High Definition Audio Bus" aygıtında sorun gözüküyordu, ben de sinirlenip aygıtı sildim.
Bilgisayarı yeniden başlattığımda düzelmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…