DisplayPort 1.2 vs 1.4 Kablosu

rhythmmm

Hectopat
Merhaba arkadaşlar 240 Hz monitör sahibiyim DisplayPort kablosunun türleri olduğunu öğrendim. Mesela diyelim benim kablom 1.2 ise 1.4 ile arasında performans görüntü kalite farkı olur mu 1.2 ise 1.4'e geçmeli miyim yani? Ve kablomun 1.2 mi 1.4 mü olduğunu nasıl anlarım? Son olarak 1.2 ise 1.4 ü destekleyip desteklemediğini nereden öğrenebilirim monitörümün? Teşekkürler şimdiden. Acer KG251 25" 240Hz.

Monitörün sayfasında yazar 1.2 mi 1.4 mü olduğu.

1.4 geriye dönük destek sağlıyor, 1.4 kablosu alıp 1.2 destekleyen monitöre takabilirsin.

1.2 ve 1.4 kablosu diye bir şey yok. DisplayPort'ta olay uç noktalarda bitiyor. Şu anda mevcut kablolar 1.2 ile de 1.4 ile de çalışmakta.

VESA, resmi makalesinde henüz 1.4'ten bahsetmiyor ama önceki makaleden biliyoruz ki kablolarda bir değişiklik yok.

Merhaba Recep Bey,
Kablo üreticilerinden olan Paugge açıklamasında Display port 1.2 kablo ile HDR desteği alınmaz yazıyor.

DP kablo açıklamalar v1.2 vs v1.4 ( Bu durum doğru mu?)

Arkadaşlar selam benim 1080p 240hz monitörüm var 1.2 dp kullanıyorum. Normal düz şekilde 240 hz veriyor kablo fakat gsync açtığım zaman 120'ye sabitliyor. Bu kablodan kaynaklı olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…