Canlı renkler için IPS, doğru renkler için VA alınır hocam. Sizin kullanım amacınız ne? Detaylı belirtir misiniz?Çok saçma ya. Peki sizce VA panel mi IPS panel mi güzel canlı renkler için
Canlı renkler için IPS, doğru renkler için VA alınır hocam. Sizin kullanım amacınız ne? Detaylı belirtir misiniz?Çok saçma ya. Peki sizce VA panel mi IPS panel mi güzel canlı renkler için
duzeltiyorum g241, 242 nerden geldiyseMaalesef hocam...
Eki Görüntüle 1778315
HDR400 ve 10-bit renk derinliğinden faydalanmak istiyorsanız önerdiğim LG modelini tercih edebilirsiniz.
IPS olup HDR performansında başarılı olan monitörler var. Örneğin; Dell G3223Q.
Ayrıca hepsi edge-lit değil.
Nerden en yüksek oluyor? Kanıtınız var mı?
duzeltiyorum g241, 242 nerden geldiysetechless in incelemesi uzerine aldim bende
kendi incelemesinde 1484:1 aliyor ki ben bu raddeye gelen cok ips gormedim, bir iste verdiginiz seri var dell in ips deep black serisi sanirim
U2723QE ve G3223Q
Evet, edgelit zaten ben o modeli edgelit arka aydınlatma kullanıp HDR performansı güzel monitörler için bir örnek olarak verdim.ama verdiginiz model de edgelit, d-led monitor var oldugunu sanmiyorum. Microled var sanirim.
velhasil soruna geleyim hocam, direk VA panel bir ekran oneremem gidip gormen daha mantikli VA isi IPS secimine gore biraz daha farkli ama canli renk istiyorsan IPS, daha derin goruntu istiyorsan VA
buna bakabilirsin
Değerli yorumlarınla bizi aydınlattığın için teşekkür ederimEvet, 1481:1 oran, bir IPS panel için muazzam bir kontrast oranı fakat paylaştığınız videoda "Sahip olduğum en yüksek kontrastı olan IPS monitör" diyor. Dünyadaki en yüksek kontrast oranı olan IPS monitör demiyor yani olay sizin belirttiğiniz şekilde değil.
Bu olaya IPS Black teknolojisini karıştırmayın. Konu başka yerlere gider. İllaki örnek verilecekse Oksit TFT kullanan IPS panelleri verebiliriz. TFT: Panelin yapısında bulunan ince film transistörüdür. Indiyum galyum çinko oksit, standartlaşmış amorf silikondan daha yüksek elektron hareketliliğine sahip bir madde olduğu için kontrast oranı, parlaklık gibi şeylerde etkisini koyar.
Bkz:
Eki Görüntüle 1778410
AOC 24G2 bir IGZO IPS monitördür ve kontrast oranı da sizinkinden daha yüksek: 1554:1.
![]()
AOC 24G2 Review
The AOC 24G2 is an excellent budget gaming monitor. It delivers incredibly smooth and responsive gameplay due to its low input lag, 144Hz refresh rate, and excep...www.rtings.com
Evet, edgelit zaten ben o modeli edgelit arka aydınlatma kullanıp HDR performansı güzel monitörler için bir örnek olarak verdim.
Ayrıyeten, Full-Array düzeninde arka aydınlatmaya sahip olan IPS panel monitör de var:
![]()
Sony INZONE M9 Review
The Sony INZONE M9 is a 27-inch, 4k gaming monitor with a 144Hz refresh rate. It's part of Sony's INZONE lineup that features other products like the Sony INZONE...www.rtings.com
Ayrıca MicroLED monitör henüz yok. MicroLED televizyonlar ise daha yeni çıktı.
Sonuç olarak, her panel teknolojisinin dezavantajı var. Konu sahibinin kullanım amacına göre belirlenmeli.
Değerli yorumlarınla bizi aydınlattığın için teşekkür ederim1- Kullanım amacım Hikâyeli oyunlar oynuyorum ve oynadığım oyunlarda görüntü kalitesi güzel olmasını çok seviyorum yani canlı renkleri artı olarak mimarım çizim falan yapıyorum
2- Bizim bu forumda Beğendiğim MSI monitörü kullanan arkadaşımız var Hdr olayını ona sordum aktif edebiliyor musun kullanabiliyor musun diye. Hdr oyunlara girdiğinde otomatik aktif olduğunu belirtti
3- Gerçekten VA panel siyah renkleri çok doğru veriyor. Ama renk bakımından nasıldır bilmiyorum kaliteli bir VA panel ile renk ayarlarıyla canlı IPS görüntüsü elde edilemez mi
Xiaomi Mi BHR4269GL - Casper Excalibur M.E34WQHD-G Karşılaştırması - Epey
Epey - Xiaomi Mi BHR4269GL - Casper Excalibur M.E34WQHD-G özellik ve fiyat karşılaştırmasıwww.epey.com
Bu monitörlere ne diyorsunuz 3440x1440 çözünürlük
@88602
![]()
AOC Agon U34G3XM/EU Monitör
AOC Agon U34G3XM/EU Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
@Sad Frog
1- Hocam sizin 4K da VA panel olarak 8 bin TL geçmeyecek şekilde öneriniz ne olurdu1- Kullanma amacınıza bakarsakIPS bir monitör daha iyi olur.
3- Bazı VA paneller IPS'lerden daha canlı renkler verebilir ama genel olarak IPS'ler daha iyidir.
Baktığınız Casper Excalibur'u direkt eleyin hocam. Xiaomi ve AOC'da da ghosting/black smearing sorunları var. AOC VA panellerde ayarlamalar yapılarak ghostingin azaltılabildiğini biliyorum o yüzden attığınız 3 monitör arasında bence en mantıklısı AOC olur.
1- VA istiyorsanız attığınız 144Hz AOC o bütçede iyi duruyor, alabilirsiniz.1- Hocam sizin 4K da VA panel olarak 8 bin TL geçmeyecek şekilde öneriniz ne olurdu
2- MSI g281uv forumda bir arkadaşımız kullanıyor ve Hdr özelliğini HDMI çıkışı ile kullanabildiğini belirtti yani bende aynı şekilde DisplayPort yerine HDMI ile bağlantı sağlasam artısı mı olur eksisi mi olur
3- 3440x1440 piksel çözünürlük ile 4k yakın mıdır
@Sad Frog
Sizin için IPS panel bir monitör olması son derece önemli hocam o zaman1- Kullanım amacım Hikâyeli oyunlar oynuyorum ve oynadığım oyunlarda görüntü kalitesi güzel olmasını çok seviyorum yani canlı renkleri artı olarak mimarım çizim falan yapıyorum
DP 1.2'de HDR desteği yok diye biliyorum hatta tablosunu da paylaştım. HDMI kablosuyla bağlandığı için aktif edebiliyor olabilir çünkü MSI'da HDMI 2.0 var, HDMI 2.0'da HDR desteği var.2- Bizim bu forumda Beğendiğim MSI monitörü kullanan arkadaşımız var Hdr olayını ona sordum aktif edebiliyor musun kullanabiliyor musun diye. Hdr oyunlara girdiğinde otomatik aktif olduğunu belirtti
Edilebilir hocam; VA panelin renk canlılığında bir sıkıntısı yok ancak bazı renklerde sıkıntı yaratabiliyor (Her VA panel yaratmaz) ve görüş açılarında da IPS panele nazaran kötüdür.3- Gerçekten VA panel siyah renkleri çok doğru veriyor. Ama renk bakımından nasıldır bilmiyorum kaliteli bir VA panel ile renk ayarlarıyla canlı IPS görüntüsü elde edilemez mi
Bunları önermiyorum hocam.Bu monitörlere ne diyorsunuz 3440x1440 çözünürlükXiaomi Mi BHR4269GL - Casper Excalibur M.E34WQHD-G Karşılaştırması - Epey
Epey - Xiaomi Mi BHR4269GL - Casper Excalibur M.E34WQHD-G özellik ve fiyat karşılaştırmasıwww.epey.com
@P R O F O U N D
![]()
AOC Agon U34G3XM/EU Monitör
AOC Agon U34G3XM/EU Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Rica ederim.Değerli yorumlarınla bizi aydınlattığın için teşekkür ederim![]()
1- Sizce hangisini tercih edelim AOÇ 1441- VA istiyorsanız attığınız 144Hz AOC o bütçede iyi duruyor, alabilirsiniz.
2- Sizin için pek bir eksisi olmaz.
3- Yakındır ama 4K daha iyidir.
Değerli hocam 2K monitörlere baktım ama ben yine fikrimi 4K monitör üzerinden kullanacağım. 4K da fiyatı cazip gelen MSI hoşuma gidiyor çünkü adım kadar eminim ki bir kaç gün sonra onunda fiyatı 8 bin üstüne atıcak daha dün LG paylaşırken 8 bin TL'ydi aradan 4 saat sonra 8.900 TL falan geldi aslında acelem birazda bu yüzden. Yani yine kararsız kalıyorum az para vermiyorsun 8 bin TL para vericem bu benim için ciddi bir rakam kimine göre düşüktür bilemem o yüzden alacağım monitörün ham performansını kullanmak istiyorum şimdi ki oyunlar film gibi, oyun oynarken monitörün görüntü kalitesinden vaybe demek istiyorum amacım bu aslında. Ama şu konuda yine arada kaldımSizin için IPS panel bir monitör olması son derece önemli hocam o zaman
DP 1.2'de HDR desteği yok diye biliyorum hatta tablosunu da paylaştım. HDMI kablosuyla bağlandığı için aktif edebiliyor olabilir çünkü MSI'da HDMI 2.0 var, HDMI 2.0'da HDR desteği var.
Edilebilir hocam; VA panelin renk canlılığında bir sıkıntısı yok ancak bazı renklerde sıkıntı yaratabiliyor (Her VA panel yaratmaz) ve görüş açılarında da IPS panele nazaran kötüdür.
Bunları önermiyorum hocam.
Siz VA istiyorsanız VA monitör önerisi yapayım:
![]()
ASUS TUF GAMING VG30VQL1A 29,5? 200Hz 1Ms Kavisli VA WFHD DP HDMI Frersync Monitör Fiyatı, Yorumları - Trendyol
ASUS TUF GAMING VG30VQL1A 29,5? 200Hz 1Ms Kavisli VA WFHD DP HDMI Frersync Monitör yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Rica ederim.
Bu size bağlı hocam ben olsam tercihimi 4K 60 Hz bir monitörden yana yapardım ancak göz yorgunluğunuz oluyorsa yenleme hızına önem verin.1- 2K 144 Hz veya 200 Hz bir monitör mü yoksa 4K 60 Hz bir monitör mü FPS oyunları oynamıyorum sürekli hikâyeli oyunlar oynuyorum Last of Us tarzı
IPS alırdım.2-Siz olsanız IPS mi alırdınız VA mı
TV ile Monitörün input lagı aynı değil hocam.3-Msı aldım diyelim HDMI kablosu ile bağlantı sağlamam bilgisayarı açılırken gecikme süresi yapar mı çünkü TV bağlandığım da yapıyor
Maalesef hocam.4-HDMI kablosu ile bağlandığım da yüksek ihtimalle G Sync aktif edemeyeceğim oda yine sıkıntı olucak DP ile bağlansam bu sefer de Hdr aktif edemeyeceğim![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.