DisplayPort 1.2 vs 1.4 monitör

Rtx 4080
Ryzen 7700x
32 GB ram mevcut

O yüzden 4K istiyorum
Hikaye oyunları oynuyorum zaten
Birde şu monitör var MSI ile arasında hangisini tercih etmeliyim arada 500 TL fark var

MSI renk ve parlaklık açısından önde gözüküyor. Onun dışında pek farkları yok. MSI'ı alabilirsiniz.
Asus da 1.4 DisplayPort çıkışı var ama o benim işime yaramıcak galiba 60 Hz kullanacağım için

Bir Arkadaşımız yorumda eğer ki çıkışı 1.4 değilse Hdr özelliğini ve 10 bit renk ayarını kullanmayacağımı söylemişti bu monitör de o ayarlar var ancak DisplayPort çıkışı 1.2a ben şimdi o ayarları kullanamaz mıyım
@Sad Frog
@Rona

Asus'da değil LG'de var, yanlış yazdınız galiba. LG'de HDR var ama düşük parlaklıkta olduğu için iş yapmayacaktır. O yüzden sizin için 1.2 DP ile 1.4 DP arasında fark olmayacaktır.
Yanlış yazmışım kusura bakmayın

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:

Evet, desteklemiyor. 10 Bit renk derinliği sizin için önemliyse LG'ye de bakabilirsiniz.

Evet, desteklemiyor. 10 Bit renk derinliği sizin için önemliyse LG'ye de bakabilirsiniz.
Şunu anlamıyorum monitöre 10 bit renk derinliği koyuyorlar (MSI) ama ben onu kullanamıyorum 1.4 çıkışı olmadığı için o zaman mantığı ne

Arkadaşlar zam yemeden almak istiyorum yardımcı olacak var mı bu 10 bit muhabbetini anlatacak

Son düzenleme:
Selam hocam. Maalesef ki bazı firmalar, monitörlerine yeterli bant desteği sağlayacak DP ve HDMI portu koymuyor. Onun yerine yenileme hızını düşürerek tam potansiyele ulaşabiliyorsunuz ancak bu sefer de yenileme hızınız kısılmış oluyor. Bunun en büyük sebebi masraftan kaçınmak istemeleridir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…