DisplayPort 1.4 ile kaç Hz alınır?

kemkys

Centipat
Daha fazla  

Merhaba bu monitörü Vatan Bilgisayar Trendyol'dan satın aldım ve 180 Hz yazıyordu yenileme hızı fakat hem HDMI hem DisplayPort ikisinin de sürümü 1.4 ve kutudan sadece HDMI kablosu çıkıyor az önce haberim oldu 144 Hz üzeri alamaz mıyım gerçekten bu doğru mu? Öyleyse neden monitör bilgilerinde 180 Hz yazıyor?

Yardımcı olursanız sevinirim yoksa iade edeyim.
Ekran kartım Arc 580.

Son düzenleyen: Moderatör:
DP 1.4 ile 180HZ alabilirsiniz.

Monitör HDMI 1.4 ve Display Port 1.4 destekliyor. HDMI ile 144 Hz sınırına takılırsınız, bu doğru. Ama Display Port ile 180 Hz alabilirsiniz rahatlıkla.

Monitör HDMI 1.4 ve DisplayPort 1.4 destekliyor. HDMI ile 144 Hz sınırına takılırsınız, bu doğru. Ama DisplayPort ile 180 Hz alabilirsiniz rahatlıkla.

Teşekkür ederim DP kablosu çıkmadı kutudan bana kablo önerebilir misiniz?

Monitör HDMI 1.4 ve DisplayPort 1.4 destekliyor. HDMI ile 144 Hz sınırına takılırsınız, bu doğru. Ama DisplayPort ile 180 Hz alabilirsiniz rahatlıkla.

Kablo almak yerine HDMI to DP dönüştürücü gibi bir şey gördüm bu ayni işlevi görür mü 180 Hz alır mıyım bu dönüştürücü sayesinde.

Son düzenleme:
Eğer kablo 1.4 ise alamazsınız, eğer ekran kartınızın girişi 1.4 ise gene alamazsınız.

Teşekkür ederim DP kablosu çıkmadı kutudan bana kablo önerebilir misiniz?
Forumda bunu önerenler olmuş:

Daha ucuza vardır ama bu işinizi görür ve kaliteli olduğu iddia ediliyor.

Ekran kartınız destekliyor hızları ama monitörün içinden çıkan kablo büyük ihtimalle 1.4 sürümüdür. Birşey değişmez ozaman. Direk DP kablosu alsanız daha iyi.

DP 1.2 yazıyor benim monitör çıkışı 1.4 ekran kartı çıkışı 2.1 bunu alsam sorun olmaz değil mi?
DP 1.2'de 1080P'de 240 Hz'e kadar çıkıyor. 1.4 olan 450TL, daha ucuz olsun diye 1.2 attım.
Ekran kartınızda 2.1 DP olsada geriye uyumludur.

1.4 olan:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…