DisplayPort 1.4 kablo uzunluğunun performansa etkisi nasıldır?

bekan

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Mainboard: Asus ROG Strix Z790-F Gaming
CPU: Intel i7-13700K
GPU: Colorful RTX 4080 iGame Vulcan
PSU: Thermaltake toughpower dps g 1200w platinum
Meslek
Mimar
4.5 metre uzunluğundaki bu ürünü almayı düşünüyorum ama FPS, tepki süresi ve başka konularda kalite anlamında düşüş yaşar mıyım?

Dell'in kendi sitesinde şöyle bir açıklama var. Bahsettiklerine göre kablo uzunluğu 1.8 metreyi geçtiği an kalitede düşüş olacağı söyleniyor.

Bu konuda teknik açıdan bilgi sahibi biri beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Elektriksel akımla iletim yapan her kablo mesafe uzadıkça direnç artacağı için performansda kayıp verir fakat 1.8 m DP ile 4.5 m DisplayPort arasındaki gecikme farkı 1msden bile az olur muhtemelen.

Elektriksel akımla iletim yapan her kablo mesafe uzadıkça direnç artacağı için performansda kayıp verir fakat 1.8 m DP ile 4.5 m DisplayPort arasındaki gecikme farkı 1msden bile az olur muhtemelen.

Teşekkür ederim cevabınız için açıkçası "Dell AW3423DWF 34" 0.1 ms" model monitör almayı düşünüyorum. Eğer tepki süresiyle ilgili bir gecikme olursa tabii üzücü olur. Bazı yerlerde 1.4 sürümündeki DisplayPort'larda gecikme olunmayacağı savunulmuş ama bununla ilgili resmi veya teknik bir kaynağa ulaşamadım. Sadece Dell kendi sitesinde uyarı yapmış.

Orada 1 ms demişim ama 0.1 msden bile az olur demek istemişim DisplayPort kablolar görüntü kabloları arasında en az kayıp veren kablo türü zaten sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…