DisplayPort için USB Hub'a geçilir mi?

SilentDeadh

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 15 fa-1018nt
16 Gb Ram
i7 13700H İşlemci
Rtx 4050 Ekran Kartı 75 Watt
1 Tb M.2 SSD
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam, monitörüm 2K 180Hz normalde, ama 180Hz sadece DisplayPort ile veriyor. Laptopta şu an HDMI ile bağlıyorum ve 144Hz alıyorum. Type-C'den DP ile bağlamak istiyorum, ama Type-C girişine klavyem takılı, USB'a girişlerine de takabilirim ama fazladan USB portu yok. Sizce 144Hz'den 180Hz'e geçmek için USB hub kullanılır mı? Kullanılırsa gecikme gibi sorun yaşar mıyım? 180Hz için değer mi?

Hocam klavyenizi USB girişine takmanız daha mantıklı. Çünkü en iyi verimi direkt Type-c to DP kablo ile direkt laptopunuza arada başka bir hub vs olmadan bağlarsanız alırsınız. Diğer türlü HUB alacaksanız da ciddi kaliteli olanlarını almanız gerekiyor ki onlar da kablodan kat kat pahalı. Değeceğini düşünmüyorum. Klavyeniz için dişi type-c'den erkek USB'ye dönüştürücü alıp klavyenizi usb portuna bağlayabilirsiniz.

Hocam klavyenizi USB girişine takmanız daha mantıklı. Çünkü en iyi verimi direkt Type-C to DP kablo ile direkt laptopunuza arada başka bir hub vs olmadan bağlarsanız alırsınız. Diğer türlü hub alacaksanız da ciddi kaliteli olanlarını almanız gerekiyor ki onlar da kablodan kat kat pahalı. Değeceğini düşünmüyorum. Klavyeniz için dişi Type-C'den erkek USB'ye dönüştürücü alıp klavyenizi USB portuna bağlayabilirsiniz.

2 tane USB A girişi var ikisi de dolu her türlü hub lazım oluyor yani klavyemi oraya takmak istesem USB A hub lazım her türlü. Yoksa kulaklık veya fareyi çıkarmak durumundayım.

Hocam USB hub kullanın tabii ki ama Type-C portunu sadece monitör kablosuna ayırın ki performansını dibine kadar kullansın.

USB hub sence gecikme yapar mı kaliteli bir şey almayı planlıyorum.

USB hub sence gecikme yapar mı kaliteli bir şey almayı planlıyorum.
Hocam HUB'larde genelde 1 port USB 3.0 olur ve diğer portlar 2.0 olurlar. Eğer tek bir hub'a çok enerji isteyen cihazlar takarsanız portun gücü yetmeyebilir. Bazı Hub'lar bu durumlar için özellikle adaptörle güç desteği özelliğine sahiptir. Aynı anda flash bellek veya harici hdd gibi şeyleri takıp çalıştırmadığınız sürece USB 2.0 portunda bir yavaşlama olmaz. Sadece diğer 2.0 portlarına sadece USB 3.0 ile çalışan cihazlar taktığınızda onlarda bir performans kaybı olabilir veya çalışmayabilirler. Şimdi 2 tane usb 1 tane de Type-c çıkışınız var değil mi? Bir usb mouse olsa diğer USB klavye, type-c de monitör. Başka neler takıyorsunuz bilgisayarınıza? Belki onlar için farklı bir çözüm buluruz. Mesela laptop soğutucuyu laptopa takmak yerine klasik bir telefon şarj aletine de takıp hatta daha fazla performans alabilirsiniz.

Hocam hub'larde genelde 1 port USB 3.0 olur ve diğer portlar 2.0 olurlar. Eğer tek bir Hub'a çok enerji isteyen cihazlar takarsanız portun gücü yetmeyebilir. Bazı Hub'lar bu durumlar için özellikle adaptörle güç desteği özelliğine sahiptir. Aynı anda flash bellek veya harici HDD gibi şeyleri takıp çalıştırmadığınız sürece USB 2.0 portunda bir yavaşlama olmaz. Sadece diğer 2.0 portlarına sadece USB 3.0 ile çalışan cihazlar taktığınızda onlarda bir performans kaybı olabilir veya çalışmayabilirler. Şimdi 2 tane USB 1 tane de Type-C çıkışınız var değil mi? Bir USB mouse olsa diğer USB klavye, Type-C de monitör. Başka neler takıyorsunuz bilgisayarınıza? Belki onlar için farklı bir çözüm buluruz. Mesela laptop soğutucuyu laptopa takmak yerine klasik bir telefon şarj aletine de takıp hatta daha fazla performans alabilirsiniz.

2 USB bir de Type-C evet. USB'ye kulaklık ve mouse, Type-C'ye klavye takılı şimdilik onun dışında HDMI ve internet kablosu var.

Hocam kulaklık ve klavyeyi bir USB portu kaldırır. Fare burada en çok raporlama gönderen cihaz olduğundan onu tek takarsınız. Type-C de boşa düşer ve görüntü kablosunu takarsınız.

Tamamdır hocam. Adaptörlü hub işimi görecektir herhalde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı