DisplayPort ile oyuna girilemiyor

SunseTTime

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, hazır bir sistem ve 2K 180Hz bir monitör aldım. Monitörün kutusundan çıkan DisplayPort ile bağlantıyı sağladım normal kullanımda bir sorun gözüme çarpmadı fakat ne yazık ki hiçbir oyuna giriş yapamıyorum. Oyun açılış ekranı geliyor ve takılıp kalıyor sonra kapanıyor zaten. Arkadaşımda da aynı sistem var bir sorun olursa çözümü kolay olsun diye aynısını almıştım ve dediğine göre onda da DisplayPort ile oyuna girilememiş ve HDMI ile sorunu çözmüş. Denedim gerçekten öyle HDMI ile oyuna girebiliyorum fakat 2K 180Hz bir monitör aldım sırf ekran kalitelı olsun FreeSync ile Micro tekleme vs. olmasın istedim. Ancak elimdeki HDMI ile bağlantı kurunca otomatik 144Hz'de kalıyor monitör ve istediğim akıcılık ne yazık ki sağlanamıyor. Kasa talebim üzerine her şeyiyle kurulu gelmişti ama yine de sorunun çözümüne yönelik DDU ile driverları silip tekrar yükledim, DisplayPort'u geri taktım ama bir çözüm sağlamadı. Umarım çok kolay ama bizim bilmediğimiz bir çözümü vardır da sorun çözülür. Aksi halde arkadaşımın tavsiyesi üzerinde sağlam bir HDMI 2.1 alacağım 180Hz'yi görmemi sağlarmış o zaman.

Sistem bilgileri:

Gigabyte B650M S2H AMD soket ams ddrs 7200MHz (OC) Micro ATX.
Anakart 1X.

AMD Ryzen 5 7600X soket AM5 4.7 chz 32MB 10SW 5nm tray kutusuz.
Fansız lşlemci 1 X

Lexar LNM610 1TB M, 2 NVMe okuma 5500 MB / yazma 2600 MB SSD -

LNM620x512g-rnnng 1X.

Kingston Beast 32 GB (2x16) ddrs 5600MHz CL56 AMD EXPO sertifikal.
RAM-KF556C36BBE-16TR 1 X

Antec NX290 + Corsair CX650 650W 80 Plus Bronze Rainbow fanh ATX.
Gaming kasa 1X.

FSP NC5 120mm arcb fanh LGA1700/1851AM5 6xbakir borulu hava.
Soğutma 1 X

Sapphire Radeon RX9060 XT Pulse cddr6 16cb 128bit FSR 4 AMD.
Ekran KART-11350-03-20G 1 X

Monitör bilgisi:

LG 27" UltraGear 27GS75Q-B 1ms 1 80Hz QHD IPS Gaming monıtor.

Display port kasa ile monitör arası yönünü değiştirdim ve kasa üzerinde diğer display portu kullandım düzeldi. Temassızlık sorunu mu vardı bilmiyorum. Ama pc oyunlarda baya kasıyor, micro tekleme de var. Ne gibi önemli bir ayar yapılmamış olabilir? Satıcıdan kurulu geldi ürün ben yine de ddu driver silip temiz kurdum, freesync açık, 180hz ve 2k aktif görünüyor. 9060 olan ekran kartı kullanılıyor görünüyor ama fayda yok. acaba bios ayarları vs mı buna sebep oluyordur yoksa bu kablo değiştirdim çözüm buldum sandım ama hala temassızlık mı vardır sorunun kaynağını nasıl anlayacağım arkadaşlar?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı