DisplayPort kablosunu Paugge v1.4 olarak değiştirilirse ne fark yaşanır?

766888

Decapat
Selamlar. Birkaç gündür ekranım anlık saliselik gidip geliyor ara ara oluyor çok nadir ama fark ediyorum o saliselik gidip gelmesini. Sorun etmiyorum bunu şahsen fakat DisplayPort kablosundan olduğunu düşünüyorum çünkü kabloyu biraz sallayınca bile git gel oluyor. Paugge v1.4 VESA DisplayPort Kablosunu herkes övüyor. Bunu kullanırsam neler değişir. Tek tek cevaplarsanız sevinirim.

1- Renkler fark eder mi? Şu an kullandığım monitörüm ASUS VG258qm içinden çıkan DisplayPort ile kullanıyorum.
2- akıcılık etkiler mi? HDMI taktığımda bile bir fark oluyordu.
3- gecikme düşürür mü?

Aslında çok bir şey fark olmaz ancak kendim de yaşadığım için çözüm sizinde düşündüğünüz gibi. Genelde kablo içinde oynama olduğundan da olabiliyor. Sabitleme yapmayı deneyin olmazsa değişin. Değişince de yüzde 2-3 bir fark görürsünüz başka fark görmezsiniz.

Selamlar. Birkaç gündür ekranım anlık saliselik gidip geliyor ara ara oluyor çok nadir ama fark ediyorum o saliselik gidip gelmesini. Sorun etmiyorum bunu şahsen fakat DisplayPort kablosundan olduğunu düşünüyorum çünkü kabloyu biraz sallayınca bile git gel oluyor. Paugge v1.4 VESA DisplayPort kablosunu herkes övüyor. Bunu kullanırsam neler değişir. Tek tek cevaplarsanız sevinirim.

1- renkler fark eder mi? Şu an kullandığım monitörüm ASUS VG258qm içinden çıkan DisplayPort ile kullanıyorum.
2- akıcılık etkiler mi? HDMI taktığımda bile bir fark oluyordu.
3- gecikme düşürür mü?

DisplayPort 1.4, 8K çözünürlükte 60 Hz, 4K'da 120 Hz ve 1440P'de 240 Hz destekler. 32.4 Gbps veri iletimiyle yüksek çözünürlük ve yenileme hızlarında stabil bağlantı sunar. HDR10 desteği ile daha canlı renkler sağlar. Multi-stream transport (mst) özelliği birden fazla monitör bağlamayı mümkün kılar. Eski sürümlerle uyumlu çalışır ve USB-C ile bağlantı sağlar. Düşük gecikme süresi, oyun ve profesyonel uygulamalarda akıcı deneyim sunar. Ses ve video sinyallerini aynı kablo ile iletebilir. Paugge v1.4 VESA DisplayPort, profesyonel kullanıcılar ve oyuncular için idealdir.

Yani kısaca kanka faydasını görürüsün en azından monitörüne zarar vermez.

DisplayPort 1.4, 8K çözünürlükte 60 Hz, 4K'da 120 Hz ve 1440P'de 240 Hz destekler. 32.4 Gbps veri iletimiyle yüksek çözünürlük ve yenileme hızlarında stabil bağlantı sunar. HDR10 desteği ile daha canlı renkler sağlar. Multi-stream transport (mst) özelliği birden fazla monitör bağlamayı mümkün kılar. Eski sürümlerle uyumlu çalışır ve USB-C ile bağlantı sağlar. Düşük gecikme süresi, oyun ve profesyonel uygulamalarda akıcı deneyim sunar. Ses ve video sinyallerini aynı kablo ile iletebilir. Paugge v1.4 VESA DisplayPort, profesyonel kullanıcılar ve oyuncular için idealdir.

Denemekte fayda var hocam herkesin övdüğü kadar var mı merak ettim.

Teşekkürler herkese

Hocam az önce bir şey yaptım iyi oldu ya FreeSync açtım monitörden G-SYNC sonra AMD programından free Sync açık yaptım oyuna. Çok akıcı oldu oyun yırtılma da olmuyor görüntü de gidip gelmiyor şu an iyi gibi

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı