DisplayPort kalitesi fark eder mi?

lusie

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, şu anki monitörüm VGA to HDMI ile bağlı ama diğer monitörüm de HDMI ile bağlanıyor. Ekran kartımda 1 HDMI ve 1 DP girişi var. DP kablosu alacağım kalitesi fark ediyor mu?

DisplayPort çok üst düzey bir şey.
Donmayı engelliyor ve birçok özelliği var şu an kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım aldıgımdan beri.

Merhaba, şu anki monitörüm VGA to HDMI ile bağlı ama diğer monitörüm de HDMI ile bağlanıyor. Ekran kartımda 1 HDMI ve 1 DP girişi var. DP kablosu alacağım kalitesi fark ediyor mu?

HDMI sürümü fil dişi zamanından kalma değilse renk ve görüntü olarak çok fark olmayacaktır (1080p için) ama eğer monitör 165Hz veya üstüyse fark olur.
(Arkadaş HDMI olana DP takarsam ne olduğu sorduğu için böyle dedim)

Ben HDMI kullanıyorum DP portu takınca biosa giremiyorum siyah ekranda kalıyor gıcık ediyor ikide bir kablo değişmek zorunda kalıyorum bir de windows kilit ekranı HDMI'ye göre çok geç geliyor. Görüntü farkı olarakta ben kendi monitörümde çok fark göremedim.

Sorunuz anlaşılmıyor.

Displayport ile VGA - HDMI arasındaki farkı soruyorsanız, Displayport ile yapacağınız bağlantı çok daha kaliteli olacaktır. Monitörünüz 144Hz üzeri destekliyorsa bu hızlara da ancak Displayport ile çıkabilirsiniz zaten.

Displayport kabloları arasında bir fark var mı derseniz aşikar bir fark yok diyebilirim. Yine de ucuz markalardan uzak durmak lazım.

Hocam sorduğum soru DisplayPort pahalı ucuz fark edermi ve F/P olarak ne önerirsiniz.

HDMI versiyonu zaten 2.1 ise DP'ye geçmen pek fark yaratmayacaktır, benim bildiğim 2.1 FreeSync ve G-SYNC destekliyor.
2.monitör yapıcam tek hdmı var ondan dp geçicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…