DisplayPort ne işe yarar?

Nurhanm

Centipat
Anakartimda DisplayPort ile yanında HDMI girisi var HDMI monitöre bağlamak icin ancak DisplayPort'ta mi oyle monitör bağlıyoruz? Ekran kartim olmadığı icin bir soru sormak istiyorum bir iki girişe iki monitör bağlayabiliyor muyuz?

MSI Z790 Gaming Plus anakart
i5 13600K işlemci

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet.

Ekran kartında her HDMI girişine 1 adet monitör takabilirsin fakat her displayporta birden fazla monitör takabilirsin. DisplayPort'un böyle bir avantajı var ve NVIDIA ekran kartlarında da ekran yırtılmasını önleyen G-Sync destekli bir giriş. Dezavantajı ise fiyatı daha fazla ve kaliteli versiyonlarının bulunabilirliği düşük internetten almazsan.

Evet, DisplayPort (DP) en yeni bağlantı türü sırasıyla VGA, DVI, HDMI, DP bu şekilde.

Hangi kabloyla monitöre bağlayabilirim.

Ekran kartınız yok ise ve anakartta DP ve HDMI girişleri birlikte ise bu 2 kabloyu elde ederek 2 farklı monitore görüntü verebilirsiniz ama dikkat edin monitorunuz bu kabloları desteklemeli.

Örneğin benim 2 adet monitörüm var ve birisi HDMI kablosu ana monitörüm ise DisplayPort kablosu ile kasaya bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…