Çözüldü DisplayPort no signal hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nawrocu

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Hazır sistem aldım ama PC çalışırken ekran bir anda gidip DisplayPort no signal hatası alıyorum. Kasa hala çalışır vaziyette kasanın tuşuna basıp kapatıp açtığım zaman ekran kartı driverini tekrar kurmam gerekiyor. Ne yapmam lazım? 2 aydır çözemedim ekran kartım AMD RX 6750 XT.

Çözüm
OCCT güç kaynağı testinde error verdi mi? 20 dakika boyunca aralıksız yaptın mı?

Sorun %99 olasılık ile güç kaynağından kaynaklanıyor. Güç kaynağından iki farklı 8 pin PCI ex girişinden bağlayın. Daisy chain yapıyor isen yani.
Öncelikle no signal hatasını sistem yük altıdayken mi yoksa durduk yere sadece Windows'ta takılırkende yaşıyor musun?

Durduk yere de oluyor Google da takılırken aniden gittiğide oluyor oyun oynarkende.

İki ihtimal var.

Güç kaynağından dolayı yapıyor olabilir.
Siyah ekrana düşme olayı MPO'dan dolayı yapıyor olabilir.
İlk madde için OCCT ile 20 dakika boyunca aralıksız Power testi yapmalısınız.

İkinci madde için MPO için Regedit'ten ayar yapmalısın.

Mpo_disable.reg

Eğer sorununuzu yukarıdaki Regedit dosyası çözmez ise alttaki ayar ile Windows'un varsayılan ayarlarına çevirebilirsin.

Mpo_restore.Reg

Restart yapın bilgisayara sonrasında test edin.

AMD uygulaması üzerinden stres testi yaptım emin olmak için 2 kez denedim 2'sinde de ekran gene gitti kasanın parçalarında sıkıntı olduğunu sanmıyorum daha yeni aldım sayılır.

OCCT güç kaynağı testinde error verdi mi? 20 dakika boyunca aralıksız yaptın mı?

Sorun %99 olasılık ile güç kaynağından kaynaklanıyor. Güç kaynağından iki farklı 8 pin PCI ex girişinden bağlayın. Daisy chain yapıyor isen yani.

Dosya Ekleri

• Seasonic3x8pin.jpg
    102,4 KB · Görüntüleme: 151
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer sorun güç kaynağında ise ne yapmam gerek 850 watt güç kaynağım.
Bu arada kasa içinde ekran kartına kabloları bu şekilde taktım. Yanlış mı takmışım?

Güç kablolarını senin attığın resimdeki 3. şekilde bağladım 1 saattir sorun yok. Umarım düzelmiştir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rica ederim, iyi sosyaller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…