DisplayPort yaygın bir soket mi?

• Konuyu başlatan ttt45
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.338

ttt45

Hectopat
2K 144 Hz monitör almayı düşünüyorum ama beğendiğim monitörde HDMI 1.4 çıkışı ve DisplayPort var. Yani HDMI ile 144 Hz alamayacağım. Dizüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Şu anki bilgisayarımda bu özellikleri karşılamayacak ama monitörü ileriye dönük alıyorum ve ileride alacağım bilgisayarla uyumlu olması lazım. DisplayPort hakkında bilgim yok, yaygın bir port mu? Yoksa onun yerine HDMI 2.0 çıkışlı monitör mü seçeyim?

Ya da şöyle bir durum olsa, bilgisayarda HDMI 2.0 olsa monitördeki DisplayPort'a bağlanır mı? Kayıpsız kullanım olur mu dönüştürücülerle?

Son düzenleyen: Moderatör:
DP üzerinden bağlantı sağlanabilir. Birçok cihazda mevcut.
Alacağınız ürün yine laptop ise ve DP portu olmazsa, HDMI 2.0 olursa çevirici kullanabilirsiniz.

DP üzerinden bağlantı sağlanabilir. Birçok cihazda mevcut.
Alacağınız ürün yine laptop ise ve DP portu olmazsa, HDMI 2.0 olursa çevirici kullanabilirsiniz.

Ben Asim'in da dedigi gibi HDMI 2.0 cevirici ile kullaniyorum 4K görüntü alabiliyorum. Isin sikintisi ise kaliteli ceviriciler bana biraz pahali geldi. Surada benim de bir konum var.

Sevgiler :)

Biraz araştırdım ama sanırım böyle bir şey yok. Yani laptop HDMI 2.0 çıkışından monitörün Displayport'una çevirici dahi yok. Veya ben bulamadım. HDMI 2.0 olan monitörü mü alsam diğerini mi? Yeni çıkan laptoplara bakıyorum ama DP o kadar da yaygın kullanılan bir port değil ama HDMI tüm bilgisayarlarda var.

Biraz araştırdım ama sanırım böyle bir şey yok. Yani laptop HDMI 2.0 çıkışından monitörün Displayport'una çevirici dahi yok. Veya ben bulamadım. HDMI 2.0 olan monitörü mü alsam diğerini mi? Yeni çıkan laptoplara bakıyorum ama DP o kadar da yaygın kullanılan bir port değil ama HDMI tüm bilgisayarlarda var.

Universal olsun diyorsaniz elbette HDMI alin :)

@Neşeli Enginar 'dan öneri alabilirsiniz, kendisi kullandığını belirtmiş. Marka ve model alabilirsiniz.

Hiç yaygın değil 3 monitör kullanıyorum. HDMI giriş hepsi çevirici ile DP'ye cevirdim ve ceviricisi de çok pahalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Neşeli Enginar 'dan öneri alabilirsiniz, kendisi kullandığını belirtmiş. Marka ve model alabilirsiniz.
O benim dediğimin tam tersini yapmış. DisplayPort'lu bilgisayarı HDMI 2.0'lı TV'ye bağlamış. Bunun tam tersi ya olmuyor, ya da daha düşük ayarlarda, yani yenileme hızından feragat edecek şekilde çalışıyor. Araştırdıklarımdan bunu anlamadım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı