Çözüldü DisplayPort'la MUX switch açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

konichiwas

Megapat
Dostlar Acer Nitro 5 AN515-58-775t model laptop kullanıyorum. Laptopa monitör bağlayabilmek için DisplayPort kablosu aldım fakat MUX Switch'i açınca bir uyarı veriyor ve monitör'de ki bağlantı kesiliyor. Ve NVIDIA Denetim Masası ayarlarındaki seçenekler azaldı. G-SYNC ayarıda gelmedi bunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-12 173439.png
    72,9 KB · Görüntüleme: 38
  • Ekran görüntüsü 2025-02-12 173515.png
    322,7 KB · Görüntüleme: 35
Çözüm
Durumu açıklayayım. MUX açınca iGPU kapanır. Sizin kullandığınız DP portu gördüğünüz gibi iGPU üstüne bağlı ve MUX açılınca görüntü ondan dolayı kapanır. Durum özetle bu. Bu arada Acer özelinde degil bütün laptoplar alanın
Harici monitöre bağlayınca zaten direk Harici GPU yu kullanır.

Harici monitöre bağlayınca zaten direk Harici GPU yu kullanır.
Ama pyhsx yapılandırmasında intel ekran kartına bağlı gözüküyor.
Gelişmiş ekran ayarlarında da aynı şekilde

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-12 180120.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 15
Yapılandırmaya bakmamıştım.
Genel olarak MUX bulunmayan bilgisayarları harici monitöre bağlayınca ayrık GPU aktif oluyor.
Özür..

@Astiva Hocam, Acer sizin özel alan gibi, bakıverin..
Sorun değil hocam çok garip bi problem. Eğer problemin çözümünü bulamazsam kabloyu iade edip HDMI ile devam edeceğim mecburen.

Sorun değil hocam çok garip bi problem. Eğer problemin çözümünü bulamazsam kabloyu iade edip HDMI ile devam edeceğim mecburen.
Evet,
Ben de yanlış incelemedi isem HDMI ile bağlanınca harici GPU, Displayport ve sanırım typ-c ile bağlanınca dahili GPU kullanıyor olabilir PC niz.

Evet,
Ben de yanlış incelemedi isem HDMI ile bağlanınca harici GPU, DisplayPort ve sanırım typ-C ile bağlanınca dahili GPU kullanıyor PC niz.
Evet HDMI ile her iki ekran kartıyla da görüntü alabiliyorum fakat DisplayPort'la bağladığımda sadece dahili ekran kartını kullanıyor.

Durumu açıklayayım. MUX açınca iGPU kapanır. Sizin kullandığınız DP portu gördüğünüz gibi iGPU üstüne bağlı ve MUX açılınca görüntü ondan dolayı kapanır. Durum özetle bu. Bu arada Acer özelinde degil bütün laptoplar alanın

Çözüm
Yani kısaca kabloyu iade edip HDMI kullanmam gerekiyor anladığım kadarıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…