Çözüldü DisplayPort'ta da HDMI'da da "no signal" yazıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MEZARCIV1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, arkadaşlar şimdi sıfır bir PC topladım. Monitör geldi, hem HDMI hem de DisplayPort takınca no signal diyor. Kasadaki bağlantıları doğru yaptığıma eminim çünkü fanlar çalısıyor hepsinin. Ne yapacağım? Yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Merhaba, arkadaşlar şimdi sıfır bir PC topladım. Monitör geldi, hem HDMI hem de DisplayPort takınca no signal diyor. Kasadaki bağlantıları doğru yaptığıma eminim çünkü fanlar çalısıyor hepsinin. Ne yapacağım? Yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar sorunu çözdüm aynı durumu yaşama ihtimali olan arkadaşlar için söylüyorum kasayı HDMI kablosu ile TV'ye bağlayıp Windows kurmanız ve ekran kartı driverını indirmeniz gerekiyor bu sayede sorunum çözüldü.
Fanların çalışması bağlantıların doğru olduğunu garanti etmez bir çok bağlantı var çoğunluk doğrudur mesela bir iki bağlantı noktasında sorun vardır veya bağlantıların hepsi doğrudur başka bir problem vardır. Tek tek deneyip sorunu bulmak lazım.
  • Ekran kartı soketine tam oturmuş mu onu kontrol et varsa güç kaynağından gelen kablosu takılı mı tam oturmuş mu?
  • İşlemci bağlantı noktasına doğru monte edildi mi acaba ona da emin miyiz?
  • Anakart üzerinde kaç adet RAM soketi var ve kaç adet RAM hangi soketlere takıldı?
  • Sistemde sata SSD yada M.2 SSD ne kullanılıyor freedos mu içerisinde Windows kurulu mu?
  • Kasa başlat tuşuna basıldığında ekran hiç mi gelmiyor? BIOS ekranı geliyor mu?
Ek olarak sistemde kullanılan işlemci ne? Belki kullanılan anakart işlemci desteği için BIOS güncellemesi istiyor olabilir.

Fanların çalışması bağlantıların doğru olduğunu garanti etmez birçok bağlantı var çoğunluk doğrudur mesela bir iki bağlantı noktasında sorun vardır veya bağlantıların hepsi doğrudur başka bir problem vardır. Tek tek deneyip sorunu bulmak lazım.
  • Ekran kartı soketine tam oturmuş mu onu kontrol et varsa güç kaynağından gelen kablosu takılı mı tam oturmuş mu?
  • İşlemci bağlantı noktasına doğru monte edildi mi acaba ona da emin miyiz?
  • Anakart üzerinde kaç adet RAM soketi var ve kaç adet RAM hangi soketlere takıldı?
  • Sistemde SATA SSD ya da M.2 SSD ne kullanılıyor FreeDOS mu içerisinde Windows kurulu mu?
  • Kasa başlat tuşuna basıldığında ekran hiç mi gelmiyor? BIOS ekranı geliyor mu?
Ek olarak sistemde kullanılan işlemci ne? Belki kullanılan anakart işlemci desteği için BIOS güncellemesi istiyor olabilir.

M.2 SSD taktım kasa sıfır yani Windows kurulu değil diğer saydıklarını kontrol ettim doğru hepsi takılı ekran açılıyor DisplayPort no signal yazısı geliyor sonra kapanıyor HDMI kablosu ile denedim HDMI no signal diyor bu sefer.

M.2 SSD taktım kasa sıfır yani Windows kurulu değil diğer saydıklarını kontrol ettim doğru hepsi takılı ekran açılıyor DisplayPort no signal yazısı geliyor sonra kapanıyor HDMI kablosu ile denedim HDMI no signal diyor bu sefer.
İşlemci ve anakart ne anakartın işlemci için desteği varmı belki güncelleme istiyor olabilir.

Arkadaşlar sorunu çözdüm aynı durumu yaşama ihtimali olan arkadaşlar için söylüyorum kasayı HDMI kablosu ile TV'ye bağlayıp Windows kurmanız ve ekran kartı driverını indirmeniz gerekiyor bu sayede sorunum çözüldü.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı